Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Metin Çelik, kentte genç girişimciler ve kadınların iş hayatına atılmasını kolaylaştırmak için önemli projeleri hayata geçirdiklerini açıkladı. Çelik, göreve geldikleri günden itibaren bu konuyu öncelikli gördüklerini söyledi.
Başkan Çelik, ITSO çatısı altında kurdukları Genç Girişimciler Akademisi, Kadın Girişimcileri Destekleme Ofisi ve Proje ile Ar-Ge Destekleme Ofisi ile, iş kurmak isteyen gençlere ve kadınlara rehberlik ettiklerini belirtti. “Girişimcilik yolculuğuna çıkan gençlerimize ve kadınlarımıza yol göstermek, onları doğru bilgiyle buluşturmak için bu ofisleri hayata geçirdik,” diyen Çelik, bu merkezlerin iş dünyasına adım atmak isteyenlere önemli bir kaynak sunduğunu ifade etti.
HERKESE AÇIK EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
ITSO’nun düzenlediği eğitim ve seminer programlarına da değinen Çelik, bu etkinliklerin her ay düzenli olarak yapıldığını ve tüm halka açık olduğunu belirtti. “Kendini geliştirmek isteyen, bir iş fikri olan ya da sadece daha fazla bilgi edinmek isteyen herkese kapımız açık. Eğitimlerimizle insanlara bir yol haritası sunmayı amaçlıyoruz,” dedi.
ÜNİVERSİTEYLE İŞ BİRLİĞİ: BİLGİYE ERİŞİM KOLAYLAŞTI
Genç girişimcilere yönelik bir diğer önemli adım ise üniversiteyle yapılan iş birliği oldu. ITSO, iş kurmak isteyen işletme sahiplerini üniversitedeki uzmanlarla bir araya getirerek danışmanlık desteği sunuyor. Başkan Çelik, “İşletmeler üniversiteden bilgi almak isterse, onları akademisyenlerle buluşturuyoruz. Bu sayede yapılacak yatırımlarda daha sağlam adımlar atılıyor,” diyerek bilgi paylaşımının önemine dikkat çekti. Ayrıca KOSGEB destekleri, SGK teşvikleri, işveren maaş destekleri gibi konularda da girişimcilere düzenli olarak bilgi verildiğini belirtti.
KÜÇÜK ÜRETİCİYE GÜVENCE: MEYVE BİRLİĞİ HEDEFİ
Isparta’nın en önemli üretim alanlarından biri olan meyvecilikle ilgili de açıklamalarda bulunan Metin Çelik, uzun süredir planladıkları meyve birliği projesini henüz hayata geçiremediklerini ancak bu konunun hala öncelikleri arasında olduğunu söyledi. “GÜLBİRLİK gibi, elmayı, kayısıyı, gül ürünlerini pazarlayacak bir birlik kurmak istiyoruz. Çünkü küçük üretici ürününü güvenle teslim edecek bir yer arıyor. Büyük firmalar zaten kendi ürününü pazarlıyor ama küçük üreticilerimiz ne yazık ki zaman zaman mağdur oluyor,” dedi. Çelik, üreticileri bir araya getirmekte zorluk yaşadıklarını, bu nedenle birliği kurmakta gecikme olduğunu da sözlerine ekledi. Ancak önümüzdeki süreçte bu hedefi gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.




