‘Gül’ün Maliyeti 15, Satışı 16 TL Gözüküyor!’
İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, ‘TÜİK rakamlarının gerçeği ne kadar yansıttığı şaibeli. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yansıması % 120, Tüketici Fiyat Endeksi ise (TÜFE) ise %70 artış gösterdi. Ekonomik tabloya bir bakın Isparta’nın gülü bir dönem 6-7 TL arasında satıldı.
İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, ‘TÜİK rakamlarının gerçeği ne kadar yansıttığı şaibeli. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yansıması % 120, Tüketici Fiyat Endeksi ise (TÜFE) ise %70 artış gösterdi. Ekonomik tabloya bir bakın Isparta’nın gülü bir dönem 6-7 TL arasında satıldı. Bu yıl ise gül üretim maliyeti 15-16 TL bandında geziyor. O’da şimdilik. Henüz net olmamakla üreticiden alınacak fiyat 17 TL olarak varsayılıyor. Üretici ürettiği ürünün maliyetinin altına nasıl satsın. Ya da çok cüzi bir kazanç mı sağlasın. Nerede kaldı üreticinin emeği?’ dedi.
İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, içinde bulunduğumiz ekonomik sıkıntılar hakkında Demokrat Gazetesi’ne konuştu. Büyükçam; “Türkiye ekonomisi freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı hızla iniyor. Bunu hepimiz görüyor ve iliklerimize kadar hissediyoruz. Artık duvardan duvara çarpar hale geldik.” dedi.
İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, ülke olarak ekonomik sıkıntılardan geçtiğini ve bu gidişatın değiştirmenin tek yolu hükümetin değişmesi olduğunu ifade etti.
Hasan Büyükçam sözlerine şöyle devam etti; ‘Ortaya çıkan tablo uzun zamandır iktidarın yanlış politikalarının ürünüdür. Ekonomi güven ister, Tek adam yönetimi sonuçlarını görüyoruz. Tek adam bilirkişisinin iki dudağının arasındaki çıkan sözle yönlendirme çabalarını hissediyoruz. Haliyle ülkeye güven duydurtmayarak, insanlara yatırım yaptırtmıyor. Yerli veya yabancı yatırımcı çekemiyorsunuz. Ülkede ve şehrimizde yatırım olmayınca işsizlik artıyor. Ekonomiye güven duyulmuyor. Güven duyulmayınca da fiyatların artması ve enflasyonun yükselmesi kaçınılmaz oluyor.
Yatırımcının hakiki güvencesi yeterli değil. Gelinen noktada adalete güvensizlik, ekonomiye de yansıyor. TÜİK rakamları gerçeği ne kadar yansıttığı şaibeli. ÜFE yansıması % 120, TÜFE yansıması ise %70 artış gösterdi. Vatandaşın gördüğü ise ürününe göre %300 de, örneğin bunlardan birisi Isparta için gül, üretimi geçen yıllarda 6-7 TL arasında satışı yapıldı. Bu yıl ise gül üretim maliyeti 17 TL iken, henüz net olmamasıyla birlikte üreticiden alınacak fiyat 15-16 TL alış yapılacağı varsayılıyor. Üretici ürettiği ürünün maliyetinin altına nasıl satsın. Satılamayınca üretici üretmez olur.
Umuyoruz ki alımlar daha yüksek fiyatlarda tutulsun ki üretim devam etsin. Buna göre ÜFE yansıması % 120 şaibeli dedik, fakat bunu bile böyle kabul etsek, bu yılla geçen yıl arasında %100 bir artış var. Ülkede ciddi bir istikrarsız duruş, halkımızın cebine yansıyor. İnsanlar temel ihtiyaçlarını alamaz oldu. Tarım Kredi Kooperatiflerin de sattıkları Ayçiçek yağında kampanya yapıyorlar. 150 TL, gecen yıl ki fiyatı 40- 50 TL idi. Şekeri istediğiniz kadar alamıyorsunuz, birçok markette de şeker yok.
Yıl olmuş 2022 fakat geldiğimiz noktaya bakın. Hükümetin bahsettiği kötü dönemlerden bile daha kötü durumdayız. Siz bununla gurur duyurusunuz. O dönemle bu döneme göre kıyaslamak gerekir.” İfadelerini kullandı. (Emmen Perçin)


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.