İmitasyon, Alerjisi Olanlara Tehlike Saçıyor
Sezon Aksesuar İşletmecisi Serkan Akdaş, imitasyon takıların kullanımında dikkat edilmesi gereken konulara değinerek imitasyon takılara alerjisi olan insanlarda nasıl etki gösterdiğini anlattı.
Sezon Aksesuar İşletmecisi Serkan Akdaş, imitasyon takıların kullanımında dikkat edilmesi gereken konulara değinerek imitasyon takılara alerjisi olan insanlarda nasıl etki gösterdiğini anlattı.
Gerek imitasyon gerek gerçek taşlardan yapılan takılar, kadınların olmazsa olmaz aksesuarlarından birisidir. Peki, imitasyon takıları tercih edenler nerelere dikkat etmelidir? imitasyona alerjisi olan kadınların yaşadıkları sağılık problemleri nelerdir? Sorularımızın cevabını yıllardır aksesuar işletmeciliği yapan Serkan Akdaş yanıtladı.
Sahte takıların zararlarını yapan birçok araştırmacının ortak bulguları Kalitesiz metaller, alüminyum ve nikel bu takılar egzama, mantar ve cilt ödemlerinin ortaya çıkmasını sebep olduğu kanısı. Özellikle nikel maddesine alerjisi olan kişiler bu süreçleri, sahte takıları kullandıktan sonra 24 saat içerisinde yaşadıkları tespit edildi. Kadınların vazgeçemediği ve günlük kombininde olmazsa olmazı olan takıların imitasyon olması alerjisi olanlara tehlike saçıyor. Aksesuar İşletmecisi Akdaş, “ Herkesin sürekli gerçek takı takması veya gerçek bileklik, küpe, kolye ve benzeri ürünleri satın alması beklenemez. Kimisi sevmez kimisinin de maddi gücü elvermez bu yüzden özellikle imitasyon takılara rağbet son yıllarda epey artmıştır. Ancak imitasyon takısının sağlığa verebileceği ciddi hasarlar ve hastalıklar vardır. Bu hastalıklar genelde alerjisi olan insanlarda ortaya çıkıyor. Bende aksesuar işletmecisiyim şu güne kadar hiçbir müşterimden şikâyet almadım. Çünkü ağır metal takı alacak olan müşterilerime mutlaka alerjisi olup olmadığını sorarım. Eğer alerjisi yoksa satışımı yaparım.
İmitasyon takılar alerjisi olan kişilerde nasıl etki gösterir? Diye soracak olursanız eğer, öncelikle Kulağa takılan sahte takılar, içerdikleri nikel madde nedeniyle kulak yaralarına ve iltihaplarına neden olabilir. - Parmak ve bileklere takılan sahte takılar ise eklemlerde ödeme neden olur. Ayrıca takılarda bulunan kanserojen maddeler, ciltten kana bulaşarak kemiklerde de zararlı tümörlerin oluşma riskini artırır. Son yıllarda gençler arasında moda olan piercinglerin de sahteleri ciddi alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir. İlerleyen zamanlarda ise tedavisi olmayan hastalıklara dönüşür. Burna takılan piercingler, sinüs kanallarını tıkadığından sinüzit hastalıklarına ya da migren ağrılarına neden olabilir. Dile ya da dudak kenarına takılan piercing; diş eti kanserine kadar yol açabilir. Vücuttaki zararlı bakterilerin artmasına neden olan bu takılar; kızarıklık, kaşıntı, kanama, ödem, baş ağrısı, halsizlik ve hatta depresyon gibi belirtilerle kendini gösterir. Ancak normal alerjisi olmayan kimsede temiz kullanıldığı taktirde zararlarına rastlanılmaz” dedi. (Tuğba Serel)


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.