Hizmeti Üyelerimizin Ayağına Götürdük

Hizmeti Üyelerimizin Ayağına Götürdük

Hizmeti Üyelerimizin Ayağına Götürdük

1996 yılında kurulan Ticaret Borsası’nın kurucuları arasında kendisinin de yer aldığını hatırlatan Borsa Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Adar, kurulduğunda 20 m2 lik bir odada hizmet veren Borsanın bugün oldukça modern bir binada hizmet verdiğini belirterek, “Ayrıca üç ilçemizde açtığımız ofislerle üyelerimizin ayağına hizmet götürüyoruz” dedi.

Isparta Ticaret Borsasının 1 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan seçimlerinde Yeniden Aday olduğunu açıklayan Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, “13 Yılda Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

BORSANIN KURULUŞ HİKAYESİNİ ANLATTI

Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Adar, Ticaret Borsasının kuruluş hikayesini anlatırken, zorlu süreçten bugünlere nasıl gelindiğini dile getirdi. 1996 yılında kurulan Borsanın kurucuları arasında kendisinin de yer aldığına dikkat çekti. Borsanın kurulmasındaki amacın üyelere hizmet etmek olduğunu belirten Adar, “Isparta Ticaret Borsası, 5174 Sayılı Türkiye odalar ve Borsalar Kanununa istinaden, Sanayi ve Ticaret bakanlığı onayı ile “Borsaya dahil maddelerin alım satımı ve borsada oluşan fiyatların tespit, tescil ve ilânı işleriyle meşgul olmak üzere kurulan kamu tüzel kişiliğine sahip kurum” olarak 1996 yılında kurulmuştur.

Borsa kurulmadan önce tescil işlemleri Antalya’dan yaptırılıyordu ancak Isparta Ticaret Borsasının kurulmasıyla birlikte üyeler artık tescil işlemleri için Antalya’ya gitmekten kurtulmuş oldular. Isparta Ticaret Borsası kurulduğunda ITSO’da kendilerine tahsis edilen 20 m2 lik bir odada hizmet veriyorduk . Ama zamanla işlem hacminin artması ve borsamızın büyümesiyle bugünlere gelindi.

İlk olarak Kafeler Caddesinde bir binayı satın alarak yaptığımız tadilatla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin de katkısıyla o binayı modern bir hizmet binasına dönüştürdük. 2009 yılında adaylığımı koydum ve Allah nasip etti seçimleri kazandık, o zamandan bu yana bu görevimizi en iyi şekilde yürütmenin gayreti içindeyiz. Biz göreve geldikten sonra ilçelerdeki üyelerimizin ayağına hizmet götürmeye başladık. Yalvaç, Ş.Karaağaç ve Eğirdir’de Borsamızın ofislerini hizmete soktuk.

Yalvaç’a satış salonumuzu kurduk, hububatın yerinde satışına imkan sağladık. Laboratuvarımızı kurduk, böylece ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilmesine imkan sağladık. Ticaret Borsası olarak hem merkezde hem de ilçelerimizde fiziki şartları kısa sürede çok iyi noktalara getirdik. Üyelerimizin her zaman yanındayız, 2009 yılından bu yana iç içe çalışıyoruz, üyelerimizin düğününde cenazesinde her zaman yanındayız.

BİZİM ÜYELERİMİZ HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR

Biz Kafeler Sokağındaki yerimiz yetersiz gelmesi üzerine arsa arayışları içindeyken dönemin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı bize dedi ki biz Ekonomi Kampüsü yapacağız, siz de yer almak istermisiniz, biz de konuyu Yönetim Kurulumuza sunduk ve yaptığımız değerlendirme sonunda buradan 1000 m2 lik yeri satın aldık ve satın aldığımız alanı yaptırıp modern bir hizmet binası haline getirdik.

Ben buradan şunu söylemek istiyorum, bizim üyelerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Burası onların evidir, yapacakları iş görüşmelerini burada yapabilirler, gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelen misafirlerini burada ağırlayabilirler. Çünkü burası üyelerimizin yeridir. Buraya satış salonu açtık. Ürün İhtisas Borsasına kaydolan üyelerimiz buradan Türkiye’nin her hangi bir Borsasından buğday, arpa, pamuk satın alıp, işlem yapabilir. O kadar modern bir salona sahibiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler