Isparta, Filistin İçin Tek Yürek Oldu

Isparta halkı, Gazze'ye destek amacıyla düzenlenen yürüyüşle bir araya geldi, Ispartalılar Filistin'e destek verdi.

Isparta, Filistin İçin Tek Yürek Oldu

Cumartesi günü Isparta Belediye binası önünde başlayan ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda son bulan yürüyüşe, AK Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Milletvekili Osman Zabun, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Başkanı Metin Çelik, MHP İl Başkanı Ahmet Önder Topçu, AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Tural başta olmak üzere, siyasi parti il temsilcileri, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar da yoğun bir katılım gösterdi.

isparta-filistin-icin-tek-yurek-oldu-7.jpg

Yürüyüşe katılanlar, "Katil İsrail" sloganları atarak Filistin'e desteklerini gösterdiler. Erenler Mehteran ve UYUMDER Mehteran eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte, coşkulu bir atmosfer hakimdi. Yürüyüş boyunca mehter marşları söylendi, ayrıca dualar edildi.

isparta-filistin-icin-tek-yurek-oldu-2.jpg

Filistin'deki son olaylar dünya genelinde büyük bir tepkiye neden olurken, Isparta halkı da bu tepkiye sessiz kalmadı. Yürüyüşe katılanlar, Filistin halkının yanında olduklarını ve onlara destek verdiklerini göstermek için bir araya geldiler. İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırılarına karşı duyulan öfke ve endişe, yürüyüşe katılan herkesin yüreklerinde birleşti.

isparta-filistin-icin-tek-yurek-oldu-1.jpg

Yürüyüş sonunda konuşma yapan STK temsilcileri, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. "Filistin'e yapılan haksızlık ve zulüm karşısında sessiz kalmamalıyız. İnsanlık adına, adalet için mücadele etmeliyiz" dedi.

isparta-filistin-icin-tek-yurek-oldu-8.jpg

Bu etkinlik, Isparta'nın dayanışma ve insani değerlere verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Isparta halkı, Filistin'in yanında olduğunu göstererek barış ve adalet taleplerini yüksek sesle dile getirdi. (Yusuf Hırka)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler