Kitapçılar Bir Şehrin Kültür Bacalarıdır, Her Zaman Tütmelidir
Isparta’nın tecrübeli kitapçılarından Fatih Songur, ‘Bir şehirdeki insanların kitap okunması, adım attığımız yerlerde insanların elinde kitap görmek o şehrin insanlarının gönül dili olduğunu göstergesidir’ dedi.
69 yıllık geçmişiyle Şeyda Kitap ve Kırtasiye de kitap severlere sessiz ve nezih ortam da gönül çayı ikramında bulunuluyor. Fatih Songur, ‘Kitapçılar bir şehrin kültür bacalarıdır, her zaman tütmelidir” dedi.
Songur’dan sonra kitaplarla ilgili konuştuğumuz ŞEYDA Kitap ve Kırtasiye ‘de görevli Mehmet Emin Efendioğlu ise “ 13 yıldır burada çalışıyorum. 69 yıllık geçmişi olan Şeyda Kitap ve Kırtasiye dükkânında olmaktan, kitaplarla iç içe olmaktan huzur buluyorum. İnsanlarımız burada olmaktan memnun oluyorlar. Kitapevi olarak bizler burada kültürel ağırlıklı olmasına özen gösteriyoruz. ŞEYDA Kitap evi olarak farklı yazarlarımızı davet ettik. Yazarlarımız arasında Kemal Sayar, Tarık Tufan ve İsmail Kılıçarslan gibi bir çok değerli isim bulunuyor. Öğrencilerle birlikte kitaplar okuyup değerlendirmeler yapıyoruz. Çok güzel bir atmosfer eşliğinde zaman geçiriyoruz. Burada hazırladığım çayın bir adı var. Bunun adı Gönül Çayı’dır. Burada içilen tüm çaylar gönül çayıdır. Buraya gelen, 7’den 70’e herkesin birbirleriyle muhabbet edebileceği bir ortamı var. Biz bunun için de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Gençlerimiz çok güzel kitap okuyor. Isparta halkının da kitaplana olan ilgisi çok yoğun. Ben insanları gözlemliyorum, bakıyorum hiç ummadığım kişiler yaşları fark etmeksizin kitap okuyorlar. Isparta için gençler veya orta yaştaki insanlar daha çok okuyor diye ayıramayız.
KİTAP OKUMAK İÇİN VAKİT AYIRMIYORLAR
Bahsettiğim gibi sadece bazı geçler sosyal medya kitapları dediğimiz, abur cubur kitaplar okuması günümüzde daha çok ilgi görüyor. Çok kaliteli kitapları tercih eden gençler de var. Bu geçleri gördüğümüzde çok mutlu oluyorum. Fakat zamanın getirilerinden olsa gerek, kulaktan dolma arkadaş ortamında gördüğü, duyduğu sosyal medyada da gördüğü kitapları okuyan gençlerimiz de var. Ben kendi tabirimle onlara “Abur cubur kitaplar” diyorum. Buna pandemi de etken oldu. Fakat çocuklar için en önemli etken, anne ve babasının okuduğu kitaplardır. Öyle anne babalar var ki çocuğunun ne okuduğunu, kaliteli kitaplar olup olmadığını takip ediyor. Bir de günümüzde bazı aileler çocuklarının ders çalışmasına daha çok önem veriyor. Kitap okumak için vakit ayırmıyorlar.” Dedi. (EMMEN PERÇİN)


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.