Zorlu Bir Süreci Avantaja Çevirdik

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Demokrat Gazetesi’nin sorularını içtenlikle yanıtladı. Görev süreci boyunca ülkemizin ve dünyanın yaşadığı birçok problemle karşılaşan Diler: ‘Zorlu süreçleri avantaja çevirmesini bildik’ dedi.

Zorlu Bir Süreci Avantaja Çevirdik

Rektörlük görevinde ki 4. yılını bu sene içerisinde tamamlayacak olan Prof. Dr. Diler 4 yıllık süreç hakkında bir takım bilgiler verdi. Her akademisyenin isteyeceği ancak herkesin de bu yükü kaldıramayacağı bir dönemden geçen İbrahim Diler ülke ve dünya da ki krizleri resmen fırsata çevirdi.

 

BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTIK

 

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler; ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla 18.05.2018 tarihinde kurulduk. Bende kurucu rektör olarak atandım. O tarihten itibaren büyük işlere imza attık. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden ayrılan bir üniversiteyiz. O tarihte 6 Fakülte 17 tane de Meslek Yüksek Okulu olarak kurulduk. Gelmiş olduğumuz noktada fakülte sayımızı 7’ye yükselttik.  “Uygulamalı eğitimde ortak akıl” mottosuyla çıktığımız yolda üniversitemizin en önemli özelliği ülkemizdeki 209 üniversite içerisinde Mesleki Eğitim uygulayan 2 üniversiteden birisi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz son sınıfa geldiklerinde kendi alanlarıyla ilgili bir işyerinde tam zamanlı olarak uygulamalı eğitim almaktadırlar. Halen 700 akademisyen ve 550 idari personelimizle yaklaşık 25 bin öğrencimize, Isparta’mıza bölgemize ve ülkemize eğitim ve akademik hizmet vermekteyiz. Amacımız geleceğe yönelik bölümler açmak. Isparta olarak tıbbı aromatik alanında Türkiye’nin başkenti sayılırız. Ziraat ve Tarım Fakültelerimizle Akdeniz Bölgesi’nin en iyisiyiz diyebilirim. Bu fakültelerimizde uygulamalı çalışmalar yapıyoruz. Yılda sertifikalı onaylı 500 bin ağaç fidanı satışı gerçekleştiriyoruz. Bu ve buna benzer birçok uygulamalı çalışmalarımız yer almaktadır. İlimizin bütün ilçelerinde varız ve en iyi eğitimi vermek için ve ilimize bir fazla öğrenci gelsin diye gayret ediyoruz.  Üniversitemiz ile yaklaşık 2500 işletme arasında ikili iş yeri eğitimi protokolü anlaşmamız var. Uyguladığımız 3+1 ve 7+1 modelimizle öğrencilerimiz hem iş yeri eğitimi alıyor hem de mezun olunca işyerinde istihdam ediliyor. Bazı bölümlerimizde istihdam oranları yüzde 90’ların üzerinde, genel istihdam oranı ise yüzde 60’larda. Yatırımlar konusunda da Rektörlük yerleşkemizde bulunan binaların güçlendirmelerini tamamlayıp daire başkanlıklarımızı burada konuşlandırdık. Eğirdir’de Turizm Fakültemizin kullanacağı binayı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan teslim aldık, gerekli tadilatlarını tamamladık önümüzdeki günlerde faal hale getiriyoruz” dedi.

 

HER ÜNİVERSİTEDE OLMAYAN BİR ÖZELLİK

 

ISUBÜ Rektörü Diler: “Üniversitemizi diğer üniversitelerden ayıran diğer bir özellik ise hem kampus hem de butik bir üniversite olmasıdır. Bu iki özelliğimiz ile ilçelerimize de heyecan ve hareket geldi. Eğirdir ve Yalvaç’ta fakülte aç tık.” Dedi. (Tuna Ünal)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.