Tutuklanan Mehmet Akif Ersoy'un savcılık ifadesi ortaya çıktı
Tutuklanan Mehmet Akif Ersoy'un savcılık ifadesi ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, asgari ücret zammıyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Kamuoyunda konuşulan yüzde 30 ya da yüzde 50 gibi rakamların gerçekçi olmadığını belirten Küçük, "Daha mantıklı" diyerek olması gereken asgari ücreti açıkladı.

Asgari ücrette zam pazarlığı için geri sayım başladı. Komisyon ilk toplantısını 12 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Komisyondan çıkacak karar tüm Türkiye tarafından yakından takip ediliyor.

ÖNERİLEN HABERLER

ÖZEL SEKTÖR, ASGARİ ÜCRET ZAMMINI REFERANS ALACAK

Asgari ücret zammı sadece asgari ücretli çalışanları değil tüm çalışanları ilgilendiriyor. Özel sektör maaş zamlarında bu oranı referans alacak. Bu nedenle asgari ücret zammı sadece işçi kesimini değil, birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, geçtiğimiz günlerde asgari ücretle ilgili olarak "Bu yıl biz özel sektör olarak Asgari Ücret Komisyonu'nun belirlediği oranın en fazla yüzde 5 üzerine çıkabiliriz diye düşünüyorum" demişti

CEM KÜÇÜK'TEN ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

Asgari ücret zammına ilişkin piyasada genel beklenti yüzde 25-30 aralığında olurken, Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük'ten dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Küçük, bugünkü köşesinde "Ekonomide az daha sabır ve olması gereken asgari ücret" başlığı ile yazı kaleme aldı. Küçük, "Daha mantıklı" diyerek zam için rakam verdi.

Kaynak: Haber Merkezi