Salı Pazarında yaz mevsiminin habercisi olan ürünler birer birer tezgâhlara çıkmaya başladı. Bu haftanın dikkat çeken ürünlerinden biri ise acur oldu. Uzun süredir pazarda görülmeyen acur, yeniden satışa sunulmasıyla hem esnafın hem de vatandaşın ilgisini çekti.

Pazarcı esnafı, acurun tezgâhlara çıkmasının mevsimin ilerlediğinin önemli bir göstergesi olduğunu belirtiyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren satışa sunulan acur, özellikle turşuluk ve taze tüketim için tercih ediliyor. Fiyatı ise kilosu 130 TL civarında seyrediyor.

Vatandaşlar, acurun pazara gelmesiyle birlikte yaz sofralarının da şekillenmeye başladığını ifade ediyor. Özellikle serinletici özelliği ve hafif lezzetiyle bilinen acur, sıcak havalarda sıkça tüketilen ürünler arasında yer alıyor.

Esnaf, ürünün henüz yeni çıkması nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu, ancak önümüzdeki haftalarda arzın artmasıyla birlikte daha dengeli seviyelere gerileyebileceğini dile getiriyor. Buna rağmen pazarda acura olan ilginin şimdiden yoğun olduğu gözlemleniyor. Acurun tezgâhlara çıkmasıyla birlikte pazarda yaz hareketliliği de hız kazanırken, önümüzdeki haftalarda benzer ürünlerin artması bekleniyor.

Pisidia Antik Kenti Metropolitiği’nden Başkan Başdeğirmen’e Teşekkür
Pisidia Antik Kenti Metropolitiği’nden Başkan Başdeğirmen’e Teşekkür
İçeriği Görüntüle

Salı Pazarında Bu Haftaki Güncel Fiyatlar: Acur 130 TL, ananas (tane) 200 TL, armut 70 TL, avokado (tane) 20 TL, bakla 120 TL, biber 70 TL, çağla 250 TL, çilek 120 TL, dereotu 20 TL, dolmalık 100 TL, domates 120 TL, elma 50 TL, erik 200 TL, fasulye 100 TL, havuç 40 TL, ıspanak 50 TL, kabak 50 TL, kapya 120 TL, karpuz 70 TL, kereviz 60 TL, kivi 150 TL, limon 90 TL, mantar 130 TL, marul 70 TL, muz 90 TL, pancar 80 TL, patates 25 TL, patlıcan 30 TL, portakal 50 TL, salatalık 50 TL, sarımsak 300 TL, soğan 20 TL, şeftali 100 TL, tere 20 TL, turp 80 TL, yenidünya 120 TL.

Muhabir: Nazlı Nur Çınardal