Süleyman Demirel Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle, kadınların üretim süreçlerine katılımını desteklemek amacıyla “Bir Damla Zambak, Bir Hikâye Kadın” etkinliği düzenlendi.

ISPARTA’DA EN BÜYÜK HALIYI DOKUDULAR
ISPARTA’DA EN BÜYÜK HALIYI DOKUDULAR
İçeriği Görüntüle

Bilim İletişimi Ofisi’nde düzenlenen etkinlik Doç. Dr. Zişan Korkmaz Özcan’ın konuşması ile başladı. Doç. Dr. Korkmaz Özcan konuşmasında, kadınların üretim süreçlerinde daha aktif yer almasının önemli bir noktada bulunduğunu söyledi. Etkinliğin amacının doğal ürün üretimi ile kadınların yaşam deneyimlerini bir araya getirmek olduğunu ifade eden Doç. Dr. Korkmaz Özcan, katılımcılara etkinlikte kullanılacak ürünler ile ilgili bilgiler verdi.

Program kapsamında katılımcılara krem yapım süreci hakkında bilgi verildi. Etkinliğin uygulama kısmı ise Dr. Öğr. Üyesi İkbal Demet Nane tarafından gerçekleştirildi. Kullanılan malzemeler ve yapım aşamaları anlatıldıktan sonra katılımcılar kendi kremlerini hazırladı. Etkinliğin devamında parfüm yapımı da uygulamalı olarak anlatıldı. Parfüm yapımında kullanılan malzemeler hakkında bilgilendirme yapılmasının ardından katılımcılar uygulama aşamasına geçerek kendi parfümlerini hazırladı. Kadınların üretim süreçlerine aktif katılımını desteklemek, doğal ürün geliştirme konusunda farkındalık oluşturmak ve akademik bilgi ile günlük yaşamı bir araya getirmek amacıyla düzenlenen etkinlik, katılımcılara teşekkür edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi