Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Çünür Mahallesi'nde yöresel ürünlerin satışa sunulacağı yeni bir merkez inşa edeceklerini belirterek, projede şelale, süs havuzu ve peyzaj düzenlemelerinin de yer alacağını söyledi.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Çünür Mahallesi'nde Isparta'nın yöresel ürünlerinin tanıtımı ve satışı için yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını duyurdu. Başkan Başdeğirmen, projenin Çünür Mahallesi'nde, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi yoluna dönmeden önce sağ tarafta bulunan ve daha önce mağaza ile galeri olarak kullanılan alan üzerinde hayata geçirileceğini söyledi. Bölgedeki eski yapıların kaldırıldığını ifade eden Başdeğirmen, "Çünür'de ışıkları geçiyorsunuz, hemen sağ tarafta büyük bir boşluk var. Daha önce orada mağazalar ve bir galeri vardı. Onları kaldırdık. Şimdi oraya yöresel ürünlerimizin satılabileceği çok güzel bir iş yeri yapıyoruz. Isparta'nın ürünlerini burada satışa sunacağız. Konumu da çok güzel" dedi.
ŞELALE VE SÜS HAVUZUYLA YENİ YAŞAM ALANI OLUŞTURULACAK
Projede yalnızca satış alanlarının yer almayacağını belirten Başdeğirmen, bölgenin peyzaj düzenlemeleriyle de dikkat çekeceğini söyledi. Başdeğirmen, merkezin arka bölümünde Çünür'ün üst kesimlerinden aşağıya uzanan yapay bir şelale tasarlandığını, şelalenin altında ise yaklaşık 500 metrelik süs havuzu oluşturulacağını ifade etti. Havuz içerisinde fıskiyelerin yer alacağını aktaran Başdeğirmen, alışveriş alanlarının da bu peyzaj düzenlemesinin ön kısmında konumlandırılacağını belirtti.
ISPARTA'NIN VİTRİNİ OLACAK
Yeni merkezin ulaşım açısından avantajlı bir noktada bulunduğunu vurgulayan Başdeğirmen, "Isparta'ya gelen herkes, ister üniversite tarafından gelsin ister Antalya yönünden giriş ya da çıkış yapsın, kavşaktan kolaylıkla ulaşabilecek. Çok güzel bir proje olacak. Isparta'nın tüm ürünlerini burada sergileyeceğiz" diye konuştu.
BAKA DESTEĞİ HEDEFLENİYOR
Projeye yönelik finansman çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Başdeğirmen, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKA) destek başvurusunda bulunduklarını söyledi. Başdeğirmen, "Bunun için de BAKA'ya müracaat ettik. Oradan destek alacağımızı tahmin ediyorum. Projenin önemli bir bölümünü de BAKA desteğiyle hayata geçireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı. Yöresel ürünler satış merkezi tamamlandığında, hem Isparta'nın coğrafi işaretli ve yerel ürünlerinin tanıtımına katkı sağlayacak hem de kente gelen ziyaretçiler için yeni bir cazibe noktası oluşturacak.




