Isparta’da iddiaya göre ‘Dubai turu düzenliyoruz’ diyerek kişi başı 15 bin TL toplayan organizasyon şirketi ortadan kayboldu. Mağdur olduklarını beyan eden vatandaşlar, emniyete gidip suç duyurusunda bulundular. Dolandırıldığını beyan eden G.U. isimli vatandaş, firma yetkilileri haricinde kendilerini bu firmayı övdükleri ve grup yöneticisi olduğu gerekçesiyle, bir bayan kuaförü ile gıda sektörü üzerine satış yapan kadın esnaflardan da şikayetçi oldu.

Isparta’da “Dubai turu düzenliyoruz” diyerek vatandaşları kandıran dolandırıcılar, yüzlerce kişiden 15 bin TL ücret alarak iletişimi kesti. Mağdurların zararı milyonlarca lirayı buldu. Edinilen bilgilere göre, Isparta’da bir grup vatandaş sosyal medya üzerinden paylaşılan bir ilan aracılığıyla “1 haftalık Dubai tatili” vaadiyle irtibat kurdukları kişi veya kişilere başvurdu. İddiaya göre organizasyonu düzenleyen şahıslar, tur kapsamında uçak bileti, otel konaklaması, şehir turları ve vize işlemlerinin dahil olduğunu söyleyerek güven kazandı. 1 haftalık gezi programını kişi başı 15 bin TL ücret talep eden organizatörler, daha sonra Watsap grubunu kapattı. Ancak gezinin yapılacağı tarih yaklaştığında tur yetkililerine ulaşmak mümkün olmadı. Telefon numaralarının kapalı olduğu fark eden vatandaşlar durumdan şüphelenerek araştırma yaptı. Büyük bir şok yaşayan mağdurlar, dolandırıldıklarını anlayarak Isparta İl Emniyet Müdürlüğü’ne gidip şikâyette bulunacaklarını ifade ettiler. Şikâyet üzerine polis ekipleri, şüpheli kişi veya kişilerin tespiti için geniş çaplı bir soruşturma başlatacak. Dolandırılan vatandaşlardan biri yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Turu düzenleyen kişiler çok güven vericiydi. Grup kurup sürekli bilgilendirme yaptılar. Uçak biletleri ve otel rezervasyonlarının hazır olduğunu söylediler. Pasaportlarımızı verdik, ama bir anda ortadan kayboldular. Ne para kaldı ne tatil' yetkililer, vatandaşların benzer mağduriyetler yaşamaması için resmî belgeye sahip olmayan kişi veya firmalarla tur anlaşması yapmamaları yönünde uyarıda bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDA DİKKAT ÇEKEN İSİMLERDE YER ALDI

Eğirdir Belediyesi, Müteahhitler Birliği'ni Ağırladı
Eğirdir Belediyesi, Müteahhitler Birliği'ni Ağırladı
İçeriği Görüntüle

Mağdurlardan G.U., organizasyon şirketi yetkililerini ulaşamadıklarını ifade ederek: ‘Bizlere bu konuda öncülük eden iki kadın esnaftan şikayetçiyiz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ