AK Parti'nin önde gelen isimlerinden biriyle karşılaştığını belirten Küçükkaya, bu ismin "50 milyar dolar rezervimiz yandı. Buna yanıyorum" dediğini aktardı. Bu çarpıcı açıklama, hem siyasetin hem de ekonominin nabzını tutan çevrelerde büyük yankı uyandırdı.




Ekonomik Sarsıntının Perde Arkası: İmamoğlu Operasyonu ve Piyasalardaki Sert Tepki
19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun, "yolsuzluk" iddiaları çerçevesinde gözaltına alınması ve birkaç gün sonra, 23 Mart’ta tutuklanması Türkiye kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuştu. Ancak olayın etkisi yalnızca siyasi arenayla sınırlı kalmadı; finans piyasalarında da büyük bir sarsıntı yaşandı.

İlk etapta konuşulan zararın 20 milyar dolar civarında olduğu belirtilse de, sonrasında bu rakamın çok daha büyük olduğu iddiaları ortaya atıldı. Küçükkaya'nın duyurduğu kulis bilgisine göre, ekonomi yönetiminin içinden gelen son değerlendirme, operasyon sürecinde toplam 50 milyar dolarlık rezervin eridiğini ortaya koyuyor.




AKP Cephesinden Nadir Gelen Açık Sözlülük
İsmail Küçükkaya, bu açıklamayı yapan kişinin AKP'nin "en önemli beş isminden biri" olduğunu vurgularken, ismini paylaşmadı. Ancak söz konusu kişinin duygusal tepkisi dikkat çekti: “50 milyar dolar rezervimiz gitti. Buna yanıyorum.” Küçükkaya, bu sözlerin sadece bir yakınmadan ibaret olmadığını, aynı zamanda parti içindeki derin rahatsızlığın da bir yansıması olduğunu belirtti.


Özellikle Nihat Zeybekci’nin kısa süre önce benzer bir çıkış yaparak İmamoğlu operasyonunun ekonomik sonuçlarını kamuoyuna açıkça dile getirmesi, bu tür açıklamaların partide yayılmaya başladığının işareti olarak değerlendiriliyor.




Küçükkaya: "AK Parti'de Herkes Böyle Konuşamaz"
Canlı yayında değerlendirmelerde bulunan İsmail Küçükkaya, AK Parti içerisinde pek çok ismin bu tip eleştirileri özel sohbetlerde dile getirdiğini ancak kamuoyu önünde aynı açıklığı göstermediğini belirtti. "Zeybekci, Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç gibi bazı isimler geçmişte benzer çıkışlar yaptı ama bu hâlâ çok az sayıda isme mahsus. Çünkü AK Parti'de işler öyle kolay yürümüyor" dedi.

Erdoğan Kurmaylarını Acil Toplantıya Çağırabilir
Kulislerde konuşulanlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tür açıklamalardan ve rezerv kaybına ilişkin içeriden gelen eleştirilerden rahatsız olduğu ve kurmaylarıyla acil bir değerlendirme toplantısı yapacağı öne sürülüyor. Erdoğan’ın hem ekonomi yönetimiyle hem de siyasi strateji ekibiyle bir araya gelerek süreci analiz edeceği iddia ediliyor.




Siyasi ve Ekonomik Dengeler Değişiyor mu?
Ekonomik göstergelerin sert dalgalandığı bir dönemde, siyasi operasyonların piyasa üzerindeki etkisi giderek daha çok tartışılıyor. İktidar partisi içerisinden gelen bu tür açıklamalar, hem yatırımcıların güvenini hem de kamuoyunun tepkisini doğrudan etkileyebilir.


50 milyar dolarlık rezerv kaybının sadece bir rakam olmadığı, aynı zamanda Türkiye ekonomisinin kırılganlıklarının ve siyasi müdahalelerin ağır bedellerinin bir göstergesi olduğu yorumları yapılıyor. AK Parti içindeki bu itirafların devam edip etmeyeceği ise önümüzdeki günlerde Türk siyasetinde belirleyici olabilir.

Editör Hakkında