Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son günlerde yaşanan gelişmeler parti içindeki huzursuzluğu su yüzüne çıkardı.
İşte Detaylar...
2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde Ankara 2. Bölge'den CHP Milletvekili Adayı olan Erol Tosun, Adnan Beker'in partiye katılmasına tepki göstererek istifa ettiğini duyurdu. Tosun'un zehir zemberek açıklamaları, parti içindeki çatlağı gözler önüne serdi.
Adnan Beker'in Katılımı Parti İçinde Krize Neden Oldu
Ankara Milletvekili Adnan Beker'in CHP'ye katılması, birçok partili gibi Erol Tosun'u da derinden yaraladı. Tosun, "Seçim bölgem olan 10 ilçede emek vermiş, seçilmeyeceğimizi bilmemize rağmen sahada alın teri dökmüş bir siyasetçi olarak Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyen birine CHP rozeti takılması içimizi acıtmıştır." diyerek tepkisini dile getirdi.
Parti içerisinde uzun yıllar emek verdiğini belirten Tosun, Adnan Beker'in geçmişte Cumhur İttifakı adayına destek verdiğini hatırlattı. "Alevi vatandaşlarımıza hakaret eden, her tarafta Cumhur İttifakı adayına oy isteyen, bunu da televizyonda alenen ilan eden birine rozet takılması kabul edilemez." ifadeleriyle, parti yönetimine sert eleştirilerde bulundu.
"Bu İlkesizlik Kabul Edilemez"
Erol Tosun, Adnan Beker’in CHP’ye katılmasını "ilkesizlik" ve "tutarsızlık" olarak nitelendirerek, "Rezaleti diz boyu değil tam boy yaşadık. Bu, hakarete boyun eğmektir. Rant ilişkilerini onaylamaktır. Şaibeli söylentileri haklı çıkarmaktır." sözleriyle tepkisini sürdürdü.
Tosun, partinin üst düzey yöneticilerinin Adnan Beker'i kimlerin referans gösterdiğini bildiğini iddia etti. Özellikle bölge milletvekillerinin, Beker’in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı'na verdiği destekle ilgili sessiz kalmalarını eleştirdi. "Daha bir hafta önce aynı kişiler, Beker’in elini kaldırıp gurur duymaktadır. O gün yaşananların altından Çapanoğlu çıkacağı belliydi, bugün ise kesinlik kazanmıştır." diyerek, parti yönetimine olan güvenini yitirdiğini vurguladı.
"Partiye Emeği Geçenlerin Hakkı Gasp Edildi"
Kılıçdaroğlu dönemine de göndermede bulunan Tosun, "Dün, partinin 3'üncü katını Kılıçdaroğlu Ülkücülerle doldurdu diyenler, bugün aynı kişileri partinin bütün katlarına yerleştirmiş. Biz, böyle bir durumu içimize sindiremeyiz." ifadeleriyle partideki ideolojik tutarsızlıklara dikkat çekti.
Erol Tosun, partide yıllarını vermiş, omurgalı duruş sergileyen onurlu insanların emeklerinin hiçe sayıldığını belirtti. "Bu partiye yıllarını vermiş insanların emeklerine yazık. Yuh olsun böyle birini alkışlayıp rozet takanlara!" diyerek isyanını dile getirdi.
Parti Üyeliğini Sonlandırdı: "Sözün Bittiği Yerdeyiz"
Parti üyeliğini sonlandırdığını açıklayan Tosun, "İçimiz ve gönlümüz rahat, huzurluyuz. Şükür ki eğilmeden, bükülmeden, fırdöndü parti yöneticileri ile yan yana olmadan partiden ayrılıyoruz." dedi. Tosun, partiye gönülden bağlı olduğunu ancak yaşanan bu durumu hazmedemediğini belirterek, "Gönlümüz partimizin ilkelerindedir ancak ilkesizlikle yan yana olamayız." dedi.
Partide kalan dürüst ve ilkesizliğe bulaşmamış dostlarına saygılarını sunan Tosun, bu istifanın parti içinde yankı uyandıracağına kesin gözüyle bakılıyor. CHP'de yaşanan bu istifa ve eleştirilerin, önümüzdeki günlerde yeni tartışmalara yol açması bekleniyor. Özellikle yerel seçimlerin yaklaştığı bir dönemde parti içinde yaşanan bu gerilim, CHP'nin siyasi stratejisine nasıl yansıyacak, hep birlikte göreceğiz.