15 bin liraya kadar çıkan promosyonlarla dikkat çeken bankalar, emekliler arasında tercih sebebi oluyor.
İşte Ayrıntılar...
En büyük baş ağrımız olan enflasyon konusunda da adım atıyoruz. Fırsatçılarla ilgili bakanlıklarımız adımlarını atıyor. Yılın ikinci yarısında enflasyondaki büyük düşüşü hep birlikte göreceğiz. Bundan 85 milyonun tamamı faydalanacak. Kelebek ömürlü geçici rahatlama değil kalıcı istiyoruz. Nasıl daha önce enflasyonu tek haneye biz indirdiysek yine aynısını biz yapacağız.
Karakaş, şu anda hükümetin gündeminde Ekim planının olduğunu ve bu çerçevede bayram ikramiyelerinin artırılması için çalışmaların başlatıldığını söyledi. Ramazan Bayramı ikramiyelerinden başlayarak, Nisan ayında yapılacak bayramın ilk günü göz önüne alınarak, 2.000 TL olan ikramiyenin en az 5.000 TL'ye çıkarılmasının gündemde olduğunu belirtti.
Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, özel sektörde çalışanlara da maaş promosyonlarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Özel şirketlerin, toplu bir şekilde çalışanlarının maaşlarını bankaya yatırmaları durumunda, çalışanlara banka promosyonu verebildiğini belirtti. Ancak dikkat çeken bir ayrıntı olarak, bazı işletmelerin bu promosyonu çalışanlarına değil, kendilerine alabildiğine vurgu yaptı. Bu durumu "Bu çalışanın hakkıdır diyebiliriz" sözleriyle ifade etti.
Emekli maaşlarındaki yüzde 49.25'lik artış, bankalar arasındaki promosyon yarışını daha da kızıştırmış durumda. Emekliler, bankaların sunduğu avantajlı promosyonları değerlendirerek daha fazla kazanç elde etme şansına sahip. Muhammet Bayram, "Daha yüksek promosyon için banka değiştirmeli" diyerek, emeklilere bu süreci aktarıyor. Emekli maaş promosyonlarındaki artış, bankaların rekabetini artırarak emeklilere daha cazip teklifler sunma yarışını hızlandırıyor.
Geçtiğimiz haftalarda TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verisi yüzde 3,16 olarak piyasalara duyurulmuştu. Ocakta yüzde 6,70 ve şubatta açıklanan yüzde 4,53’ün üzerine mart ayını da ekleyince3 aylık toplam enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak kesinleşti.
İşte buradaki yüzde 15,05’lik rakam üzerinden emeklilerimizin kök aylıklarına gelecek zam oranı şimdiden netleşmiş oldu. Şu an için okuyucularımız e-Devlet vasıtası ile kök aylıklarının üzerine yüzde 15,05’lik rakamı hesaplayarak kendileri de bunu tespit edebilirler.
2.5 MİLYON EMEKLİNİN TEMMUZ ZAMMI TEHLİKEDE
Öte yandan kök maaşı 10 bin liranın altında olan ve Hazine desteğiyle 14 bin 469 lira alan yaklaşık 2.5 milyon emeklinin temmuzda maaşına zam yansımayacak. Bu grubun zam alabilmesi için Meclis'te yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Fakat Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Temmuz'da tatile girecek. Eğer milletvekilleri tatili ertelemezse düzenleme rafa kalkacak ve milyonlarca emekli temmuz ayında sıfır zamla karşı karşıya kalacak. Emekliler, geçim mücadelesi verdikleri bu dönemde hükümete çağrıda bulunarak, düzenlemenin tatil öncesi hızla hayata geçirilmesini istiyor.
Birden fazla emekli maaşı alanlar da ayrı ayrı başvuru yaparak promosyon ödemesinden yararlanabiliyor. Emekli aylığı alan hak sahipleri de 5 bin TL promosyon alabiliyor.
Promosyon Başvurusu Nasıl Yapılır?:
Promosyon başvurusu yapmak için bankaya gitmeniz veya bankanın internet bankacılığı veya mobil uygulamasından başvuru yapmanız yeterli. Başvuru için emekli kimliğiniz ve maaş bordronuz yanınızda olması gerekiyor.