Türkiye'nin Deniz Kıyıları Sallanmaya Devam Ediyor
Depremin etkisiyle bölgede hafif çapta hasarlar meydana geldiği belirtilirken, yetkililer can ve mal kaybı konusunda henüz bir bilgi vermedi. Endonezya, deprem riski yüksek olan bir ülke olmasıyla beraber, sık sık benzer doğal afetlere maruz kalıyor.
Almatı'da sarsıntı anında uyarı sinyali verildi ve Almatı Acil Durumlar Departmanından açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre, sokağa dökülen kent sakinlerine paniğe kapılmamaları uyarısında bulunuldu. Ayrıca açıklamada, herhangi bir can kaybının olmadığı, hasarla ilgili bilgi toplama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Kandilli Rasathanesi'nden yapılan son dakika açıklamasına göre; Muğla'da 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Öte yandan dün akşam saat 21.38'de Çanakkale'nin Yenice ilçesinde de 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti.
Deprem, yerin yaklaşık 10,44 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
Öte yandan AFAD verilerine göre, dün Adana'nın Saimbeyli ilçesi merkezli 4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Sarsıntının 7,02 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.