Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Adem Oflaz, sosyal politikalar ve eğitim sistemi üzerine yaptığı değerlendirmede, güçlü bir toplumun temelinin eğitimli, ahlaklı ve karakter sahibi bireylerden geçtiğini belirtti. Oflaz, mevcut eğitim sisteminin sürekli değişen uygulamalar nedeniyle büyük bir sorun haline geldiğini ifade ederek kalıcı ve planlı reform çağrısında bulundu.

Başkan Adem Oflaz açıklamasında, eğitimin yalnızca bugünü değil, bir milletin yarınlarını da şekillendirdiğini söyledi. Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde gençlerin çağın ihtiyaçlarına uygun yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Oflaz, şu ifadeleri kullandı: “Dünyayı doğru okuyabilen, sorgulayan, özgür düşünebilen, mesleki donanıma sahip, dijital okuryazarlığı güçlü bireyler yetiştirmek önceliğimiz olmalıdır. Güçlü toplumlar ancak iyi eğitim almış bireylerle mümkün olur.”

“FIRSAT EŞİTLİĞİ ORTADAN KALKTI”

Türkiye’de eğitim sisteminin yıllardır siyasi ve ideolojik müdahalelere maruz kaldığını belirten Oflaz, bunun eğitimde kalite kaybına neden olduğunu söyledi. Devlet okullarının bile “nitelikli” ve “niteliksiz” şeklinde ayrılmasının ciddi bir sorun olduğunu dile getiren Oflaz, eğitimde fırsat eşitliğinin yeniden sağlanması gerektiğini ifade etti. “Eğitim sistemi içerisindeki keşmekeş günübirlik kararlarla çözülemez. Bunun için planlı, programlı ve sistemli bir eğitim seferberliğine ihtiyaç vardır” dedi.

ÖĞRENCİYİ MERKEZE ALAN EĞİTİM MODELİ

Saadet Partisi’nin eğitim anlayışında öğrencinin merkeze alındığını belirten Adem Oflaz, alternatif okul modelleriyle öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine imkân tanınacağını söyledi. Oflaz, gençlerin; araştıran, sorgulayan, çözüm odaklı, teknolojiye hâkim, insan haklarına saygılı ve çevre bilinci yüksek bireyler olarak yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE GÜÇLÜ NESİLLER”

Gölcük Tabiat Parkına Ulaşım Kolaylığı
Gölcük Tabiat Parkına Ulaşım Kolaylığı
İçeriği Görüntüle

Müfredatın milli ve manevi değerlerle uyumlu hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Oflaz, eğitimin yalnızca akademik başarıya değil aynı zamanda ahlaki gelişime de katkı sunması gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi olarak hedeflerinin; adalet ve özgürlüğü savunan, insanlığa faydalı olmayı ilke edinmiş nitelikli bireylerden oluşan güçlü bir toplum inşa etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Nurgül Hancı