Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Şubat Cuma gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Yapılan değerlendirmelere göre yurdun batı kesimlerinde sağanak yağış ve kuvvetli rüzgâr etkili olacak.Trakya kesimi, Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde yağmur ve sağanak beklenirken, diğer bölgelerde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı bildirildi.

9 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Kuvvetli rüzgâr nedeniyle Aydın, Çanakkale, İzmir, Manisa, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve Muğla için sarı kodlu meteorolojik uyarı yapıldı. Özellikle Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağışların gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Vali Yardımcısı Ertekin’den Net Mesaj: “Isparta Olarak En Büyük İsteğimiz Dereboğazı Yolunun Duble Yapılması”
Vali Yardımcısı Ertekin’den Net Mesaj: “Isparta Olarak En Büyük İsteğimiz Dereboğazı Yolunun Duble Yapılması”
İçeriği Görüntüle

Rüzgârın Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında güneybatı yönlerden 40-60 kilometre/saat hızla esmesi tahmin ediliyor. Yetkililer, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Kaynak: Haber Merkezi