Isparta’da havaların ısınmasıyla birlikte piknik ve mangal sezonu açıldı. Vatandaşlar, beyaz etin yanı sıra kırmızı ete de talep göstermeye başladı.
Kırmızı et fiyatlarının yüksek olması vatandaşları, beyaz ete yönlendiriyordu. Fakat esnaflar, mangal sezonunun açılmasıyla köfte, kanat ve pirzola gibi ürünlerin satışlarında artış olduğunu belirtti. Kırmızı ete talep gösterilmeye başlandığını belirten Kasap Mustafa Mert Çınar, “ Mayıs ayı başından bu yana mangal sezonu açılmasıyla köfte satışlarımız hız kazandı. Kırmızı ette yaşanan fiyat artışları dolayısıyla vatandaşlar, beyaz ete daha fazla talep gösteriyordu. Son dönemlerde ise kendi hazırladığımız köftelere olan talepler de artış gösterdi. Genellikle pirzola, kanat ve köfte satışları oluyor. Eskiden kırmızı etin yanında beyaz et, atıştırmalık gibi tercih ediliyordu. Günümüz şartlarında ise beyaz etin yanına kırmızı et tercih edilir hale geldi. Yine de şükür, satışlarımızı devam ettiriyoruz.
Vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesi ister istemez biz esnaflara da yansıdı. Biftek, kuşbaşı ve diğer kırmızı et ürünlerinde eski satışlarımız olmuyor. Birçok esnaf arkadaşımız gününü kurtarır hale geldi. Yaklaşık 5 seneye kadar da burada çok fazla dükkân kalacağını düşünmüyorum. Bizim işlerimiz de ilerleyen süreçlerde illaki azalma ve ardından bitme noktasına gelecek.” Şeklinde konuştu.
Mangal Sezonu Açıldı
Mangal Sezonu Açıldı
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar