Isparta’da son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan içme suyu kalitesiyle ilgili önemli bir açıklama da AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun’dan geldi. Milletvekili Zabun, konunun uzun süredir gündemlerinde olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile birlikte bakanlıklar ve ilgili genel müdürlükler nezdinde yoğun girişimlerde bulunduklarını söyledi.


Milletvekili Zabun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ile birlikte uzun zamandır Isparta’mızın birçok meselesine hem çözüm üretmek hem de hemşerilerimizin hayat standartlarını daha üst seviyelere taşımak adına büyük bir gayret içerisindeyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız, bakanlarımız, Strateji ve Bütçe Başkanımız, genel müdürlerimiz ile birlikte şehrimize çok önemli yatırımlar kazandırdık. İnşallah kazandırmaya da devam edeceğiz.”


Eğirdir Gölü Kaynaklı
Sorunlara Kalıcı Çözüm

İklim koşullarına bağlı olarak Eğirdir Gölü’nden alınan suyun kalitesinde zaman zaman düşüş yaşandığını ifade eden Zabun, bu duruma kalıcı çözümler üretmek için kapsamlı bir yol haritası oluşturduklarını vurguladı.

“Şehrimize daha kaliteli içme suyu verebilmek adına uzun zamandır önemli girişimlerimiz bulunuyor. Bütün bu sorunları geride bırakmak için ciddi bir mesafe aldık.”

1. Faz: Darıderesi 2 Barajı Devrede

Milletvekili Osman Zabun, ilk faz çalışmalar kapsamında Darıderesi 2 Barajı’nın tamamlanarak su tutmaya başladığını belirtti:

“İnşallah içme suyumuzun önemli bir kısmını buradan karşılayacağız. Ayrıca Direkli Köyü’ndeki ihtiyaç fazlası suyun, köylümüzün talebine uygun şekilde Darıderesi 2 Barajı’na transferi için girişimlerimiz sürüyor.”

2. Faz: Aksu’dan Isparta’ya
İçme Suyu Hattı

Milletvekili Zabun, Aksu’dan Isparta’ya içme suyu getirilmesini kapsayan projenin 2026 Yılı Yatırım Programı’na alındığını müjdeledi:

“Bu kapsamda iki ayrı çalışma yürütüyoruz.
Birincisi, ileri teknolojiye sahip modern bir içme suyu arıtma tesisinin kurulumu. Bu tesis 2026 yatırım programında yerini aldı ve en kısa sürede ihalesini yapacağız.

İkinci bölüm ise Aksu suyunun isale hattı ile Isparta’ya transferi. Bu çalışmalara geçen yıl başladık, bu yıl ise süratle tamamlamayı planlıyoruz. Bu adımlarla şehrimize kaliteli içme suyunu kazandırmış olacağız.”

ISPARTA’DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI
ISPARTA’DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI
İçeriği Görüntüle


3. Faz: Şehir Şebekesi
Baştan Aşağı Yenileniyor

Zabun, en kritik başlıklardan birinin ise şehir içi içme suyu şebekesinin yenilenmesi olduğunu vurguladı:

“Maalesef belediyemizin elinde mevcut şehir şebekesine dair sağlıklı veri ve kayıt bulunmamaktaydı. Yıllardır yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, şebekenin önemli bir bölümünde suyun uygun olmayan borularla taşındığını tespit ettik.

Bu çerçevede projelendirme sürecini başlattık. İller Bankası teknik heyeti ile birlikte yoğun bir çalışma yürütülüyor. Önümüzdeki süreçte en acil bölgelerden başlayarak şehir şebekesini yenileyeceğiz.”


“Isparta’ya Memba
Kalitesinde İçme Suyu”

Üç fazdan oluşan dev çalışmaların tamamlanmasıyla Isparta’nın içme suyu sorununun kökten çözüleceğini belirten Zabun, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu 3 fazlık çalışma ile Isparta’mıza ve hemşerilerimize memba kalitesinde içme suyu temin edeceğiz.

Biz tüm bu konularla gece gündüz meşgul olurken, birileri uykudan yeni uyanmış olacak ki uyku mahmurluğuyla açıklamalar yapıyor. Biz onlara şimdilik sadece ‘günaydın’ demekle yetiniyoruz.”dedi.

Kaynak: Haber Merkezi