Isparta Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner, Isparta Oto Galericiler Sitesi esnafıyla kahvaltı programında bir araya geldi.
Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı ve Isparta Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner, başkanlık çalışmaları kapsamında Isparta Oto Galericiler Sitesi esnafıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Programda şoför esnafının sorunları yerinde dinlenirken, Daşdöner projelerini paylaştı. Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Daşdöner, Esnaf Odası seçim sürecinin başladığını belirterek, “Allah’ın izni ve üyelerimizin teveccühü ile Şoförler Odası Başkanlığına aday olduk. Isparta Şoförler Odamız yaklaşık 1500 üyesi ve yıllık 10-11 milyon lira geliriyle kentin en büyük esnaf kuruluşlarından biri. 90’lı yıllarda odamızın benzin istasyonu, düğün salonu, sağlık ocağı gibi önemli kazanımları vardı ancak bunlara sahip çıkılamadı. Biz bu ruhu yeniden kazandırmak ve bu imkanları geri sağlamak için yola çıktık” dedi. Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanlığı döneminde önemli projelere imza attıklarını ifade eden Daşdöner, “23 bin metrekarelik, Türkiye’ye örnek bir halk otobüsü yerleşkesi kurduk. Tamirhane, yedek parça, oto yıkama ve bakım gibi birçok sistemi hayata geçirdik. Benzin istasyonu projemizin yüzde 50’si tamamlandı. İnşallah tamamlandığında sadece halk otobüsü esnafı değil, tüm esnaf teşkilatı uygun iskontolarla faydalanabilecek” diye konuştu. Şoförler ve Nakliyeciler Odası’nda hayata geçirmeyi planladıkları projelere de değinen Daşdöner, plaka basımı işlemlerini kolaylaştıracaklarını belirterek, “Noterde araç satışı sonrası, WhatsApp hattımız üzerinden evrak gönderildiğinde plakayı basıp bulunduğunuz yere ulaştıracağız. Böylece esnafımız zaman kaybetmeyecek, müşterileriyle daha rahat ilgilenebilecek” ifadelerini kullandı. İlk projelerden birinin oto kurtarıcı hizmeti olacağını vurgulayan Daşdöner, “Kamyoncu esnafımız bu konuda büyük sıkıntı yaşıyor. Araçlar kaza veya arıza yaptığında kaskolar en yakın servise çekiyor, Isparta’ya getirmek ekstra maliyet oluşturuyor. Araçları Isparta’ya getirebilirsek hem sanayi esnafına katkı sağlayacağız hem de üyelerimizi bu yükten kurtaracağız” dedi. Daşdöner ayrıca düğün ve davet salonu projesiyle ilgili, “Sertur Kooperatifimizin büyük bir yerleşkesi var. Burada yapacağımız düğün salonu hem esnafa ek gelir sağlayacak hem de üyelerimiz uygun fiyatlarla düğünlerini yapabilecek” şeklinde konuştu.
Galerici esnafının krediye erişimde yaşadığı sıkıntılara da değinen Daşdöner, “NACE kodları nedeniyle kredilerde sorun yaşandığını biliyoruz. Göreve gelir gelmez Ticaret Bakanlığı ve Ankara nezdinde girişimlerde bulunarak galerici esnafımızın diğer esnaflarla eşit kredi imkanlarından faydalanması için mücadele edeceğiz. Galerici esnafı şehir ekonomisinin lokomotifidir” dedi.
Esnaf odalarının kuruluş amacının esnafın ekonomik yükünü hafifletmek olduğunu vurgulayan Daşdöner, “Genç, heyecanlı bir ekiple yeni bir vizyon kazandırmak istiyoruz. Uzun yıllardır görev yapan büyüklerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Görevi bizlere tevdi ederseniz, gece gündüz çalışarak esnafımıza hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı. Isparta Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yavuz ise, “Şoförler Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner ve ekibine ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik amacıyla düzenlenen bu kahvaltı programı için de esnafımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.




