Türkiye genelinde başlatılan 250 bin konutluk TOKİ seferberliği kapsamında ülkenin dört bir yanında binlerce konut tamamlanarak vatandaşlara teslim edilirken, Isparta’nın Sav Beldesi’nde hâlâ bir çivi dahi çakılmadı.
Vatandaşlar “Neden her yerde evler yükseliyor da Sav’da temel bile atılmıyor?” diyerek duruma tepki gösteriyor.

Isparta’nın Her İlçesinde TOKİ Yükseldi… Sav Hariç
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde yürüttüğü 250 bin konutluk büyük proje kapsamında Isparta’da da önemli adımlar attı.
Merkezde 274, Aksu’da 160, Gelendost’ta 206, Yalvaç’ta 250, Keçiborlu’da 348, Senirkent’te 114, Yenişarbademli’de 61 ve Kuleönü’nde 120 konut için ihaleler tamamlandı.
Birçok ilçede inşaatlar hızla yükseldi, bir kısmında oturumlar başladı. Kuleönü’nde konutlar teslim aşamasına geldi, daire kuraları çekildi, vatandaşlar taşınmak için gün sayıyor.

Ancak aynı Isparta’da, yalnızca Sav Beldesi hâlâ beklemede.
İhale yapılmadı, arazi belirlenmedi, temel dahi atılmadı.

“2022’de Başvurduk, 2025 Oldu Hâlâ Ses Yok”
Sav halkı, 2022 Ekim ayında yapılan başvuruların üzerinden 3 yıl geçtiğini, 4. yıla girilmesine rağmen hiçbir ilerleme sağlanmadığını belirterek büyük tepki gösterdi.

Savlı vatandaşlar yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getiriyor:

“Kuleönü’nde TOKİ bitti kura çekildi, kim hangi dairede oturacak belli oldu.Biz ise hâlâ bekliyoruz. Daha yer bile belirlenmedi, temel yok, ihale yok. Bugün başlasa, en az bir buçuk yıl sürecek. Bu nasıl adalet? Biz neden dışarıda bırakıldık?”
“Sav Halkı Cezalandırılıyor mu?”
Yerel halk, sürecin bu kadar uzamasının ardında bürokratik gecikme mi, yoksa belediye kaynaklı bir aksaklık mı olduğunu sorguluyor.
TOKİ’nin arazi tespiti konusunda ilerleme sağlayamadığı, Sav Belediyesi’nin ise henüz net bir yer tahsisi sunamadığı iddia ediliyor.

Bu durum, beldede uzun süredir devam eden belirsizliği daha da derinleştirmiş durumda.

Başkan Başdeğirmen Ankara’daki Ispartalılarla bir araya geldi
Başkan Başdeğirmen Ankara’daki Ispartalılarla bir araya geldi
İçeriği Görüntüle

Milletvekillerine ve Yetkililere Açık Çağrı
Savlı vatandaşlar, hem Isparta milletvekillerine hem de tüm siyasi parti il başkanlarına seslenerek şu çağrıda bulundu:

“Lütfen artık bu mağduriyeti görün. Tüm Türkiye’de vatandaşlar evlerine kavuştu, Sav hâlâ bekliyor. Biz de kendi yuvamıza kavuşmak istiyoruz.
Gereğini yapın, süreci hızlandırın, ihaleye çıkılsın ve inşaat bir an önce başlasın.”
Belirsizlik Ne Kadar Sürecek?
TOKİ’nin 250 bin konutluk büyük projesinde tek bir yer hâlâ beklemede: Sav Beldesi. İhale aşaması tamamlanmayan tek bölge olarak dikkat çeken Sav, Isparta’da “unutulan yer” olarak anılmaya başladı. Vatandaşlar, artık sabırlarının tükendiğini belirterek “Artık söz değil, icraat istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Nurgül Hancı