SDÜ İLE EĞİRDİR DAĞ KOMANDO OKULU ARASINDA YAPAY ZEKÂ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
SDÜ İLE EĞİRDİR DAĞ KOMANDO OKULU ARASINDA YAPAY ZEKÂ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
İçeriği Görüntüle

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi tarafından “Mimarlık Alanına Yapay Zekânın Etkisi” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

Isparta Mimarlar Odası Seminer Salonu’nda düzenlenen etkinlikte yapay zekâ teknolojilerinin mimarlık ve yapı tasarım süreçlerine etkileri ele alındı. Programda; mimari tasarım süreçlerinde yapay zekâ kullanımı, maliyet ve zaman yönetimi, çalışan verimliliği ile enerji verimliliği ve iklim kontrolü konularında sunumlar yapıldı.

Etkinliğin danışmanlığını Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Berna Güç ile Dr. Öğr. Üyesi Kübra Sümer Haydaraslan yürüttü. Program kapsamında Emre Metin ve Bahadır Karaarslan “Mimarlık Tasarım Sürecinde Yapay Zekâ” başlıklı sunumlarını gerçekleştirirken, Şerife Gültemen maliyet, zaman ve çalışan verimliliği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Osama Hashed Saif Qasem, Oriel Tresor Uwimigisha ve Dudu Nur Yavuz ise enerji verimliliği ve iklim kontrolü konularında katılımcılara bilgi verdi.

Katılımcılar, yapay zekânın mimarlık alanında sunduğu yenilikçi çözümler ve sürdürülebilir yapı teknolojileri üzerine fikir alışverişinde bulunurken, etkinlik fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi