Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor
Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor
İçeriği Görüntüle

Süleyman Demirel Üniversitesinin toplumsal katkı hedefleri doğrultusunda hazırlanan “SDÜ Mahallemde, Mahallem SDÜ’de” projesi, Isparta Merkez ilçedeki tüm mahalle muhtarlarının katılımıyla tanıtıldı. SDÜ Konukevi’nde düzenlenen toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Gençtürk ve Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ile Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı ve Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi öncülük etti.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Mehmet Gençtürk, “Bu toplantıda muhtarlarımızın fikirlerini ve görüşlerini alarak üniversitemiz ile muhtarlarımızın ilişkilerini daha da geliştirmek, sizlerin önerileriyle birlikte bu projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz.” dedi. Gökhan Büyükleblebi ise şunları söyledi: “Rektör yardımcılarımızla konuşurken bu fikir bize aktarıldığında çok mutlu olduk. Eğer burada başarılı olabilirsek, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak Isparta’da gerçekleştirilen bu projenin tüm Türkiye’ye yayılmasına vesile olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Toplumsal Katkı ve Paydaşlar Koordinatörü Doç. Dr. Yıldız Mutlu Yıldız, çeşitli toplumsal gruplarla yürütülen projelere değinerek, “Emekliler, yaşlılar, dezavantajlı bireyler, şehit ve gazi yakınları gibi birçok kesime yönelik çalışmalar yürüttük. Şimdi sizlerin aracılığıyla daha çeşitli projeleri birlikte gerçekleştirmeyi umut ediyoruz.” dedi.

Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörü Doç. Dr. Selda Limon da TÜBİTAK ile yürütülen iş birliklerine dikkat çekerek, “Özel gereksinimli çocuklarımızın üniversitedeki etkinliklerle buluşturulması, sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve yeşil mahalle uygulamaları konusunda iş birliği yapabiliriz.” ifadelerini kullandı. Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sine Erdoğan Mercan ise aile ve kadın temalı projelere değinerek, “Bu yıl aile yılı kapsamında ‘Ailemle Gül Şehrini Keşfediyorum’ gibi projeler yürüttük. Kadın ve kız çocuklarına yönelik yapılacak çalışmalarda sizlerle birlikte hareket etmek isteriz.” dedi. Üniversite Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Saygın, “Bağımlılık, geleceğin aileleri olacak gençlerimiz için ciddi bir tehlike. Özellikle öğrencilerin yoğun yaşadığı mahallelerde muhtarlarımızla iş birliği içinde mücadele projeleri geliştirebiliriz.” diye konuştu. Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sabriye Ercan ise “Üniversitemiz çatısı altında çok sayıda toplumsal katkı projesi yürütüyoruz. Hekim olarak sahada gözlemlediğimiz ihtiyaçlara yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi. Toplantıda söz alan SDÜ Genel Sekreteri Dr. M. Denizhan Ulusan, “Temel amacımız sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve gündelik hayatta yaşanan sorunlara çözüm üretmek. Akademik kadromuz bu konuda oldukça güçlü, Teknoloji Transfer Ofisi çatısı altında önemli işlere imza atacağız.” ifadelerini kullandı. Programın ilerleyen kısımlarında Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, “Ortaya çıkabilecek her soru ve sorunu burada paylaşırsak, biz de ekiplerimizle birlikte bunları projelendirip Isparta’mıza katkıda bulunmak isteriz.” diyerek toplantının soru-cevap kısmına geçti. Muhtarlar ise mahallelilerinin ortak problemi olarak daha çok "Bağımlılık Mücadelesi" projelerini ve isteklerini dile getirildi. Projenin, pilot uygulama olarak Isparta merkez mahallelerinde başlatılması ve ilerleyen süreçte Türkiye geneline yayılması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi