Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş’ın Antalya Körfezi için “6.4 büyüklüğüne hazır olunmalı” uyarısının ardından, bölgede deprem fırtınası başladı. Bektaş'ın saatler önce uyarı yaptığı Antalya ve çevresinde hissedilen bir deprem daha meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş’ın dün Antalya Körfezi’ne ilişkin yaptığı uyarının ardından bölgede bugün meydana gelen deprem tedirginliğe yol açtı. Prof. Dr. Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Antalya Körfezi’nin 6.4 büyüklüğüne varabilecek bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini belirtmişti.
Bektaş açıklamasında, “Ege-Kıbrıs yayının Antalya Körfezi’ne sokulumu ile oluşan Isparta Büklümü fay çiftinde depremsellik 2020’den bu yana 4–5 büyüklüğündeki depremlerle, özellikle Alanya çevresinde devam ediyor” ifadelerini kullanmıştı.
SAATLER SONRA DEPREM FIRTINASI BAŞLADI
Bektaş'ın deprem açıklamasının saatler sonrasında Antalya'da depremler peş peşe meydana gelmeye başladı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi hissedilen depremlere ilişkin açıklama yaptı.
ANTALYA'DA 4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Antalya ve çevresinde hissedilen bir deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre, depremin büyüklüğü 4.9 olarak kaydedildi.




