Cumhuriyet ve 110. Caddelerde tek yön uygulamasının başlamasıyla birlikte, her hafta Salı günü kurulan pazarda yaşanan trafik sorunu da ortadan kalktı. Tek yön uygulaması gelmeden önce özellikle Salı günleri hem vatandaşlar hem de sürücüler zorluk çekiyordu.

Yeni düzenleme ile birlikte araç yoğunluğu kontrollü şekilde dağılırken, park sorunu da büyük ölçüde azaldı. Pazar alanına gelen vatandaşlar artık hem daha rahat alışveriş yapabiliyor hem de yaya olarak daha güvenli bir şekilde dolaşabiliyor. Sürücüler ise, daha önce yaşanan karşılıklı geçiş sıkıntılarının ortadan kalktığını belirterek uygulamadan memnun olduklarını ifade ediyor.

Bölgedeki esnaflar da yeni uygulamadan oldukça memnun görünüyor. Önceden araç park etmekte zorlanan ve yoğunluktan alışveriş yapamayan vatandaşlar, şimdi daha rahat hareket edebiliyor. Cumhuriyet ve 110. Caddelerde hayata geçirilen tek yön uygulaması, hem trafik akışını rahatlattı hem de Salı günleri kurulan pazarın çevresinde yaşanan yoğunluğu önemli ölçüde azalttı. Vatandaşların ve sürücülerin günlük yaşamını kolaylaştıran bu düzenleme, bölge esnafı tarafından da olumlu karşılandı.

CUMHURİYETİN 102. YILINDA ÇELENK SUNMA TÖRENİ
CUMHURİYETİN 102. YILINDA ÇELENK SUNMA TÖRENİ
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Nazlı Nur Çınardal