Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde 5 gün sürecek Bilişim Haftası etkinlikleri gençleri teknolojiyle buluşturacak
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen “2026 Bilişim Haftası Teknoloji ve Mühendislik Yarışma Şenliği”, 4-8 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilen etkinlikte, öğrenciler ve teknoloji meraklıları birçok yarışma ve organizasyonda bir araya gelecek.
HACKATHON’DAN E-SPORA GENİŞ YELPAZE
Şenlik kapsamında hackathon, robotik ve özgür tasarım yarışmaları, yapay zeka ile animasyon tasarlama, e-spor turnuvaları ve girişimcilik örnekleri gibi pek çok etkinlik düzenlenecek. Ayrıca bilişim matematiği temelli dijital içerik üretimi ve 3D kalem tasarımlı off-road challenge gibi dikkat çekici yarışmalar da programda yer alıyor.
5 GÜNLÜK YOĞUN PROGRAM
Etkinlikler 4 Mayıs Pazartesi günü açılış töreni ve hackathon eğitimi ile başlayacak. Haftanın devamında robotik yarışmalar, yapay zeka etkinlikleri ve e-spor turnuvaları gerçekleştirilecek. 7 Mayıs’ta hackathon demoday ile projeler sergilenecek, 8 Mayıs’ta ise balon avcısı robot yarışması ve ödül töreni ile program sona erecek.
GENÇLER İÇİN UYGULAMALI EĞİTİM FIRSATI
“Uygulamalı Bilişim Eğitimine Bir Örnek de Benden” temasıyla düzenlenen şenlik, gençlerin teorik bilgilerini pratiğe dökmesini amaçlıyor. Organizasyon, katılımcılara hem rekabet hem de öğrenme odaklı bir deneyim sunacak. Etkinliklerin, Isparta’da teknoloji ve inovasyon ekosistemine önemli katkı sağlaması bekleniyor.




