ISPARTA'nın Gelendost ilçesinde, yaz aylarında meydana gelebilecek yangınların önüne geçmek amacıyla ot temizliği çalışmaları başlatıldı.

Gelendost Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, yağışlı geçen kış ve bahar döneminin ardından büyüyen otların yangın riskini artırdığı belirtilerek, Gelendost Belediyesi ve köy muhtarlıkları tarafından kamusal alanlarda temizlik çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

İŞTE ITSO SEÇİMLERİNDE KOMİTE KOMİTE SONUÇLAR!
İŞTE ITSO SEÇİMLERİNDE KOMİTE KOMİTE SONUÇLAR!
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, 2025 yılında meydana gelen orman yangınlarının yüzde 96'sının insan kaynaklı olduğuna dikkat çekilerek, yol kenarlarına atılan sigara izmaritleri ve yasak bölgelerde yakılan mangalların büyük yangınlara neden olabildiği vurgulandı.

Yerel yönetimlerin kamusal alanlarda temizlik çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, vatandaşlardan da ev ve bahçelerinin çevresindeki kuru otları temizlemeleri istendi.

Kaymakamlık, yangın riskine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşların belediye, muhtarlıklar ve kaymakamlık ile iletişim halinde olmalarının önem taşıdığını kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi