Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, komşu il Antalya’da ve bazı ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarının ardından kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara yönelik bir kez daha önemli uyarılarda bulundu. Selçuk, sıcaklığın yüksek, nemin düşük ve rüzgârın etkili olduğu günlerde yangın riskinin arttığına dikkat çekerek, vatandaşlardan otluk ve kuru alanlarda ateş yakmamalarını ve araziye sigara izmariti atmamalarını istedi.

Antalya’da meydana gelen orman yangınlarının ardından yangınlara karşı alınması gereken önlemler yeniden gündeme geldi. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk da özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara çağrıda bulunarak, yüksek sıcaklık, düşük nem ve rüzgârlı hava koşullarında çok daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Vatandaşların kuru otların ve bitki örtüsünün bulunduğu alanlarda ateş yakmaması gerektiğini vurgulayan Selçuk, araziye atılan bir sigara izmaritinin dahi büyük bir yangına neden olabileceğine dikkat çekti.

“EN KÜÇÜK İHMAL VAHİM SONUÇLARA YOL AÇABİLİYOR”

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Antalya’daki yangınların çıkış nedeninin henüz net olarak bilinmediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Antalya yangınlarının sebebini henüz bilmiyoruz. Büyük ihtimalle insandan kaynaklı bir hata da olabilir. Bu tür hava şartlarında en ufak bir ihmal dahi vahim sonuçlara yol açabiliyor. Sıcaklığın yüksek, nemin düşük olduğu ya da rüzgârlı havalarda kırsal alanlarda daha dikkatli olunması gerekiyor.

Vatandaşlarımız bu alanlarda ateş yakmamalı, araziye sigara atmamalıdır. Dağlık, ormanlık ya da ovalarda en ufak bir duman ya da koku hissederseniz lütfen ilgili kurumlara haber verin.”

“YANGININ NEDENİ İNSAN YA DA DOĞAL OLMASI SONUCU DEĞİŞTİRMEZ”

Yangınların çıkış nedeninin insan kaynaklı ya da doğal olmasının ortaya çıkacak sonuç açısından bir değişiklik oluşturmadığını ifade eden Selçuk, sıcak günlerde herkesin daha duyarlı ve dikkatli olması gerektiğini belirtti.

KODAL, İLKOKULA BAŞLAYAN ÇOCUKLARI UNUTMADI
KODAL, İLKOKULA BAŞLAYAN ÇOCUKLARI UNUTMADI
İçeriği Görüntüle

Selçuk, “Yangının insan kaynaklı ya da doğal nedenlerle çıkması sonucu değiştirmez. Önemli olan yangınların önüne geçmek ve olası bir yangında erken müdahaleyi sağlamak. Herkes dikkatli olsun” mesajını verdi.

Kaynak: Haber Merkezi