Gürbüz Aktarın sahibi Ömer Gürbüz, kilosu 350 bin TL olan safranın çok değerli bir baharat olduğunu ve Ispartalıların bu baharatı gramla da olsa satın aldıklarını ifade etti. Üretimi oldukça zor olan ve yılda yalnızca bir kere hasat edilebilen safran, altından da yüksek fiyatıyla karşımıza çıkıyor. Dünyanın en pahalı baharatları arasında yer alan safran, faydalarıyla da dikkat çekiyor.
Saymakla bitmeyen birçok faydası bulunan safran, antioksidan özellikler taşıyarak, hücreleri koruyor. Depresyon ve anksiyete gibi hastalıklara iyi geldiğinden söz eden Gürbüz, “Safran doğal antidepresan olarak biliniyor. Üretimi zor olduğu için ve yılda yalnızca bir kere hasat edilebildiği için bu fiyattan satılıyor. Bir tutamının servet değerinde olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.
Hem lezzeti hem de şifa dolu özellikleriyle dikkat çeken safran, nadir bulunması ve zahmetli üretim süreci nedeniyle dünyanın en değerli baharatları arasında yer alıyor. Isparta’da da gramla alıcı bulan bu kıymetli baharat, sadece mutfaklarda değil, sağlık açısından da önemli bir yere sahip. Her ne kadar fiyatı dudak uçuklatsa da, safranın bir tutamı bile hem bedene hem ruha iyi geliyor.





