Kasım ayında gerçekleştirdikleri yürüyüşte sonbaharın tüm renklerine tanıklık eden çift, hem insanlara doğa yürüyüşünü sevdirmeyi hem de halk arasında “Dağ Yolu” olarak bilinen Dostluk Yolu’na farkındalık oluşturmayı amaçladı.
Yıllardır proje olarak gündemde olan Dostluk Yolu, kağıt üzerinde iki şehri birbirine bağlıyor olsa da sahada hâlâ tamamlanamadı. Genişletme, kaplama yenileme, drenaj ve viraj iyileştirme çalışmaları sürerken yolun kesin bitiş tarihi belirsizliğini koruyor.
35 Ülkeyi Yürüyerek Gezen Çift, Bu Kez Dostluk Yolu’nu Seçti
Emekli öğretmen Selahattin Özel ve anasınıfı öğretmeni eşi Ummuhan Özel, bu özel yürüyüşle projeye sembolik bir anlam kattı.
Selahattin Özel, “Eşimle birlikte yürümeyi çok seviyoruz. Daha önce 35 ülkede yürüyüş yaptık. Bu güzergâhı 7 saatte tamamladık, iki kez mola verdik. Amacımız hem doğa yürüyüşünü sevdirmek hem de Dostluk Yolu’nun önemini hatırlatmaktı” dedi.
Yürümek, Bazen Birleştirmenin En Güzel Yolu
Özel çiftinin yürüyüşü yalnızca bir spor aktivitesi değil; iki şehrin, iki kültürün birbirine yakınlaşmasının da bir sembolü oldu. Dostluk Yolu, eksiklerine rağmen, doğa tutkunlarının attığı adımlarla yaşatılmaya devam ediyor.











