Atatürk Kütüphanesi ve Gezgin 32 Tur tarafından düzenlenen Burdur gezisi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 15 Ağustos 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek organizasyonla katılımcılar, Burdur’un doğal güzelliklerini, tarihi dokusunu ve yöresel kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak.
Ekonomik, kültürel, sanatsal ve sosyal etkinlikleri bir araya getiren gezi programında, Burdur’un öne çıkan turizm noktalarının yanı sıra kent yaşamının önemli unsurları da ziyaret edilecek. Organizasyonun en dikkat çeken duraklarından biri ise eşsiz manzarası ve turkuaz renkli suyuyla Türkiye’nin önemli doğal güzellikleri arasında gösterilen Salda Gölü olacak.
Atatürk Kütüphanesi Kurucusu Mustafa Kemal Pınar, bu tür organizasyonların yalnızca bir gezi faaliyeti olmadığını, insanların farklı şehirlerin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görmesi açısından önemli olduğunu belirtti.
Salda Gölü ve Burdur’un doğal güzellikleri
Gezi kapsamında Salda Gölü’nü ziyaret edecek olan katılımcılar, gölün kendine özgü manzarasının ve çevresindeki doğal güzelliklerin tadını çıkaracak. “Türkiye’nin Maldivleri” olarak tanıtılan Salda Gölü, berrak ve turkuaz renkli sularıyla gezi programının öne çıkan noktaları arasında yer alıyor.
Doğa gezisinin yanı sıra Burdur’un tarihi kent dokusunun da yakından görülmesi planlanıyor. Kentte bulunan geleneksel yapılar ve tarihi konaklar, ziyaretçilere Burdur’un geçmişten günümüze taşıdığı mimari mirası görme imkânı sunacak.
Tarihi konaklar ve müzeler ziyaret edilecek
Program kapsamında Burdur’un tarihi konakları, müzeleri ve kültürel noktalarının da gezilmesi planlanıyor. Özellikle kentin geleneksel mimarisini yansıtan tarihi konaklar, ziyaretçilerin ilgisini çeken önemli duraklar arasında bulunuyor. Organizasyon 15 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacak. Hareket yeri olarak ise Tuhafiyeciler Yanı, Kavaklı Camii ve Merkez Şen Kırtasiye Park gösterildi.





