Gazeteci Cüneyt Özdemir, YouTube kanalında yaptığı son yayında Sözcü TV ve Yılmaz Özdil’e ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Özdemir, medyada gündem olan “Yılmaz Özdil neden Sözcü TV’ye geldi?” sorusundan çok, Özdil’in geçmişte “kendi kurduğu Sözcü TV’den neden gönderildiği” meselesine odaklanılması gerektiğini vurguladı.
Özdemir, bu noktada muhalif medya içindeki değişim ve çekişmelere dikkat çekerek, son dönemde yaşanan gelişmelerin şaşırtıcı hızına işaret etti. Gazeteci, muhalif basındaki güç dengelerinin sürekli hareket halinde olduğunu belirterek, “Bu değişimlerin nedeni biraz da deniz gelgitlerindeki balıklar ve karıncaların hikâyesine benziyor” ifadesini kullandı. Özdemir’in bu benzetmesi, muhalif medya kuruluşları arasındaki ilişkilerin kimi zaman karmaşık, kimi zaman da doğa olayları kadar öngörülemez olduğunu anlatmak için yapıldı.
Yayında, medya dünyasında yaşanan perde arkası gelişmelerin çoğu zaman kamuoyuna yansımadığını ancak bu dinamiklerin kurumlar arası işleyişi doğrudan etkilediğini vurgulayan Özdemir’in sözleri, sosyal medyada da kısa sürede gündem oldu.




