10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Isparta Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden TÜED Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Şube Başkanı Kadir Ersal, emekli maaşlarına yapılan zammın çok komik ve yetersiz olduğunu belirterek, “Milyonlarca emeklimiz açlık sınırının altında maaş almaktadır” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Kadir Ersal beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri Elmas Öz, Mehmet Bozdoğan ve Hasan Daşyol ile birlikte Isparta Gazeteciler Cemiyeti Soner Toros Basın Merkezini ziyaret ederek basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ve basın mensupları tarafından karşılanan TÜED Şube Başkanı Kadir Ersal, yaptığı açıklamada basın çalışanlarının gününü kutlayarak, “Her zaman desteklerinizi yanımızda hissettiğimiz siz değerli basın mensuplarımızın bu gününü kutluyoruz. Gerçekten zor şartlarda görev yapıyorsunuz, bizlere de her konuda yardımcı oluyor ve emeklilerimizin sesi oluyorsunuz. Bundan dolayı sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Şahsım ve yönetim kurulum adına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum” dedi.

Daha sonra Şube Başkan Yardımcısı Elmas Öz tarafından IGC Başkanı Mustafa Baş’a çiçek takdiminde bulunuldu. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’da Emekliler Derneği yönetimine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Isparta’da yerel basının ekonomik olumsuzlardan dolayı çok zorlu bir dönemden geçtiğini hatırlatarak, “Daha önce Isparta’da 13 gazete varken şimdi bu sayı 1’e inmiş durumda. Maalesef çok sayıda gazete yayın hayatını sonlandırmak zorunda kaldı, bundan dolayı da birçok meslektaşımız maalesef işsiz kaldı” şeklinde konuştu.

EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ

ALTINDA MAAŞ ALMAKTADIR

TÜED Şube Başkanı Kadir Ersal emeklilerin sorunlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede ise emekli maaşlarının son yıllarda değerini kaybettiğini ve asgari ücretin çok gerisinde kaldığını belirtti. Ocak ayında en düşük emekli maaşına yapılan artışla en düşük emekli maaşının 20 bin liraya çıktığını hatırlatan Ersal, “Bu rakam asgari ücretin çok gerisindedir. Bugün sadece en düşük emekli maaş alan değil onun üzerinde maaş alan emeklilerimizin de durumu içler acısıdır. Emekli maaşlarıyla ilgili yeniden bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Bu konuda Milletvekillerimizden destek bekliyoruz, kendilerine bu konudaki talebimizi ilettik. Bu yanlışlıkların TBMM’de düzeltilmesini bekliyor ve istiyoruz.

BİRAN EVVEL İNTİBAK ÇIKARILMALIDIR

Emeklilerimizin buna benzer birçok sorunları vardır. Örneğin 2000 öncesi emeklilere intibak verilmişti biz aynı hakkın 2000 sonrası emeklilere de verilmesini istiyoruz ve yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Ama maalesef sonuç alamadık. Umarım Hükümet en kısa sürede bu yanlışlığı da giderir ve düzeltir. Promosyon ve bayram ikramiyeleri konusunda vermiş olduğumuz uzun soluklu mücadelelerden sonra biliyorsunuz emeklilerimiz hem promosyon hem de bayram ikramiyesi hakkına kavuştular. Ama biz bankaların maaş promosyonlarının tüm bankalarca eşitlenmesini istiyoruz, çünkü emeklilerimizin banka banka dolaşıp en çok promosyon veren banka aramaktan kurtarılmasını istiyoruz, bu konuda tüm bankaların eşit promosyon vermesinden yanayız.

BAYRAM İKRAMİYESİ İLE 2-3

KİLO ET ANCAK ALINABİLİYOR

Bayram ikramiyesi çıktığında biliyorsunuz o para ile emeklilerimiz küçükbaş kurbanlık alabiliyordu, ama şimdi verilen bayram ikramiyesi ile bırakın küçükbaş kurbanlık almayı 2-3 kilo et ancak alınabiliyor. Ayrıca emeklilerimizin ilaç alımlarında uygulanan katkı paylarının ya kaldırılmasını yada çok cüzi bir şekilde alınmasını istiyoruz. Emekli maaş bağlama oranları da çok düştü, eskiden yüzde 70’ler seviyesinde olan emekli maaşı bağlama oranı şimdi yüzde 30’lara kadar düşmüş durumda, hal böyle alınca bağlanan emekli aylıkları da çok düşük kalıyor. Diyeceğimiz emeklilerimizin sorunları saymakla bitmez, biz bu sorunların biran evvel çözüme kavuşturulmasını istiyor ve bekliyoruz.”

Ersal, TÜED Isparta Şubesi olarak üye emeklilere en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduklarını da belirterek emeklilere çeşitli konularda imkanlar sağladıklarını, geziler düzenlediklerini, çok sayıda alış veriş merkezi ile anlaşarak emeklilerin buralardan indirimli alış veriş yapabilmelerine imkan sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Whatsapp Image 2026 01 14 At 15.44.07

Minik Barım’ın Vefatı Sonrası Uyarı: Çocuklarda Görülen Bu Enfeksiyona Dikkat
Minik Barım’ın Vefatı Sonrası Uyarı: Çocuklarda Görülen Bu Enfeksiyona Dikkat
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 01 14 At 15.46.11

Kaynak: HABER BÜLTENİ