AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Gazeteciler ile buluştu. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Zabun, gazeteciliğin kamu hizmeti yönüne dikkat çekerek basının demokrasilerdeki önemine vurgu yaptı.
AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Kirazlıdere’de gerçekleşen toplantıya, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dilek Gündüz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Öz, AK Parti teşkilat yöneticileri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda gazeteci katıldı. Gazetecilerle uzun yıllara dayanan bir ilişkiye sahip olduklarını ifade eden Zabun, “siyaset ile basın ayrılmaz bir bütündür. Siyasette 20-25 yıllık bir geçmişimiz var. Bu süreçte gazetecilerle çok güzel anılarımız, hatıralarımız oldu. Acısıyla tatlısıyla uzun bir yolu birlikte yürüdük” dedi.
ISPARTA’DA NİTELİKLİ VE DÜZEYLİ BİR GAZETECİLİK VAR
Isparta Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında görev yapan basın mensuplarının şehrin ve memleketin yararına önemli bir duruş sergilediğini ifade eden Zabun, “Seviyeli, kaliteli ve nitelikli bir gazetecilik anlayışıyla görev yapıyorsunuz. Bunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
SİYASETÇİ İLE GAZETECİ HER ZAMAN ANLAŞAMAYABİLİR AMA BAĞ KOPMAMALI
Siyasetçi ile gazeteci arasındaki ilişkinin önemine de değinen Zabun, görüş ayrılıklarının doğal olduğunu belirterek, “Siyasetçi ile gazeteci her zaman anlaşamayabilir ama ilişkisini asla koparamaz, koparmamalıdır. Gazeteci, vatandaşla siyasetçi arasında köprü kuran çok önemli bir aktördür” ifadelerini kullandı.
BASIN, DEMOKRASİNİN DÖRDÜNCÜ GÜCÜDÜR
Modern demokrasilerde basının “dördüncü güç” olarak kabul edildiğini hatırlatan Zabun, “Yasama, yürütme ve yargının yanında basın artık literatürde dördüncü erk olarak yer alıyor. Bu da basının ifa ettiği kamu hizmetinden kaynaklanıyor” dedi. Gazetecilerin yaptıkları işin öneminin farkında olduklarını vurgulayan Zabun, basın mensuplarının her geçen gün kendilerini daha da geliştirmesini arzu ettiklerini ifade etti.
GAZETECİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gazetecilerin yaşadığı sorunlarda yanlarında olmaya devam edeceklerini belirten Zabun, “Gerek moral ve motivasyon desteği gerek maddi ve manevi anlamda üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
ISPARTA’NIN DAHA GÜÇLÜ YARINLARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Konuşmasının sonunda Isparta için birlik ve beraberliğin önemine değinen Osman Zabun, “Ülkemizin ve şehrimizin daha güçlü yarınlara ulaşması için mücadele ediyoruz. Gazetecilerimizle olan bu birliktelik, Isparta’nın fırsatları daha iyi değerlendirmesi açısından bize önemli bir avantaj sağlıyor” dedi.




