İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural basın mensuplarıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir araya geldi. Gazetecilerin gününü kutlayan Tural bir takım açıklamalarda da bulundu. Tural: ‘Belediye’nin ‘ PEŞKEŞ’ çekilmek suretiyle mal varlıkları gidiyor. Bu peşkeş ne demek diye sorarsanız, Isparta Ticaret Kültür Merkezidir.  Biz ITKM yapılsın dedik fakat satılsın demedik. Onun için 55 Bin m2 yer satılmıştır. Isparta Belediyesi’ne ait olan bir yerin nasıl gittiğinin filmini hep birlikte izleyeceğiz’ dedi.

İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in sattığı arsalar başta olmak üzere çok fazla konuya değinen Ahmet Tural basın mensuplarının sorularını tek tek yanıtladı. Tural yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

BELEDİYE ARSA ÜRETSİN, BELEDİYE ARSA SATMASIN

Projelerimizden birisi her dönem belediye başkan adaylarının bahsettiği sosyal konut projesidir. Kimi beş bin yaptırıyorum konut diye vaat verir ama sonuç ortada yok. Isparta’da geçmişte Isparta Belediyesinin Belmaş A.ş diye bir yapısı vardı. Geçmişte Isparta Belediyesi ranttan ziyade toplu konut alanları açıyordu. Anadolu , Halıkent , Batıkent, Binbirevler,Mehmet Tönge, Davraz mahallelerimizdeki evler hep bu belmaş’ın eseridir.Şimdi toplu konut alanımız var mı diye baktığımızda ise imar alanı açarak rant sağlandığını görüyoruz. Isparta’nın imar alanına açılma ihtiyacı var mı? Kentsel dönüşüm var Isparta’da Daha burada Yenice mahallesi, kepeci mahallesi , Hisar mahallesi, emre mahallesi, davraz mahallesi  gibi mahallelerde kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Ovamızı ranta kurban etmeyelim. İmara açmayalım. Konut konusuna gelince Belmaş’ı canlandıracağız.  Emekli olan vatandaşlarımıza, esnafımıza, ev sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapalım ama nerden yapalım? Belediye arsa üretsin , arsa satmasın. Satılan arsaların üzerine konut yapmış olsalardı bugün Isparta’da konutsuz kimse kalmazdı.  Söz verdiğimiz ne varsa yapacağız. Bunları gerekirse noterden de taahhüt ederiz.

STADYUM YAPACAĞIZ

Isparta’mızda ki Stadyum tam şehir ortasında kalmış, sıkışmış ve kaderine terk edilmiş durumdadır. Yeni modern standartlara uygun bir stadyum yapmamız gerekiyor. Stadyum içinde de farklı aktivitelerin yapılacağı bir stadyum inşa edeceğiz. Hedeflerimiz arasında stadyumda bulunuyor. Isparta en zengin belediyelerden birisidir. Mal varlığı çok fazladır. Gerçi şuan ki durumu nedir bilemiyoruz. Çünkü satılmak suretiyle ‘PEŞKEŞ’ çekilmek suretiyle mal varlıkları gidiyor. Bu peşkeş ne demek diye sorarsanız Isparta Ticaret Kültür merkezi hakkında biz yapılsın da nasıl yapılırsa yapılsın dedik fakat yapılsın dedik satılsın demedik. Onun için 55 Bin metrekare yer satılmıştır. Bununla ilgili de geçmişte yapılan protokollerin hepsini nasıl bir peşkeş çekildiğini de kamuoyu ile paylaşacağım 55 Bin metre kare Isparta Belediyesine ait olan bir yerin nasıl gittiğinin filmini hep birlikte izleyeceğiz . Yazıktır. Isparta’ya sahip çıkmak gerekir. Sözde değil Özde sahip çıkmak gerekir.

Kaynak: Haber Merkezi