Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı! Şoke eden detay: Tüm mal varlığını şoförüne devretmiş
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı! Şoke eden detay: Tüm mal varlığını şoförüne devretmiş
İçeriği Görüntüle


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 107'si tutuklu 407 sanığın yargılandığı dava, on birinci gününde devam ediyor

İBB Davası'nda bugün 11'nci celse görülüyor. Duruşma, dün yaklaşık 5 saatlik savunma yapan tutuklu belediye başkanı Murat Çalık'ın çapraz sorgusu ile ile başladı. Dün duruşma sırasında fotoğraf çeken bir kişinin gözaltına alınmasının ardından Ekrem İmamoğlu da fotoğraf çekilmemesi konusunda izleyicileri uyardı. İmamoğlu "Çekilen fotoğraflar bizim yargılamamıza da zarar verdiğini söyleyebilirim. Bu hususta herkesin özenli davranması faydalı olacaktır. Sizin olmadığınız sırada çekilen görüntüler çok önemli değil ama sizin burada olduğunuzda çekilen görüntüler bize de zarar veriyor" dedi. Duruşma öğleden sonra Fatih Keleş'in yeğeni Murat Keleş'in savunması ile devam edecek.

İBB Davası'nda gelecek hafta Pazartesi savunmalara devam edilecek. Salı, çarşamba ve perşembe tahliye talepleri dinlenecek, savunma olmayacak. Savunma yapmayanlara söz hakkı verilecek. Savunması tamamlananlara söz hakkı verilmeyecek. Perşembe akşamı, mahkemenin tahliye taleplerini değerlendirerek ilk ara kararını açıklaması ön görülüyor.

Dün Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tutuklanmasının ardından yaklaşık bir yıl sonra dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada tutuklu bulunan belediye başkanları Murat Çalık ile Resul Emrah Şahan savunma yaptı. Çalık, yaklaşık 5 saat süren savunmasında kendisine yöneltilen suçlamalara karşı çıktı. Öte yandan dün duruşma sırasında fotoğraf çeken bir kişi gözaltına alındı. Bu gözaltı, duruşmaların başlamasının ardından kayıtlara geçen ilk gözaltı niteliğinde.

Kaynak: Haber merkezi