Eğitim-İş Isparta Şubesi üyeleri, öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının güvenliğine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi. 6 Mart Caddesi’nden başlayan yürüyüş, Kaymakkapı Meydanı’nda sona erdi.

Meydanda açıklama yapan Eğitim-İş Isparta Şube Başkanı Baki Tok, okullarda güvenlik konusunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek, Turgutlu’daki silahlı saldırının ardından sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi.

MÜFTÜ MUHARREM BİÇER DİN GÖREVLİLERİYLE VEDALAŞTI
MÜFTÜ MUHARREM BİÇER DİN GÖREVLİLERİYLE VEDALAŞTI
İçeriği Görüntüle

Tok, saldırının gerçekleştiği okulun güvenlik açısından “birincil derecede riskli” olarak değerlendirilmesine rağmen gerekli tedbirlerin neden alınmadığının açıklanması gerektiğini belirtti.

“Madem bu okul birincil derecede riskli bir okuldu, bu riskin gerektirdiği güvenlik tedbirlerinin neden alınmadığını sormak zorundayız” diyen Tok, okul girişinde öğrencilerin güvenliğinin sağlanamamasının ciddi bir güvenlik zaafı olduğunu savundu.

7 BAKANLIK GÖREV ALANININ HESABINI VERMELİ

Okulların açılmasından yaklaşık bir hafta sonra yedi bakanlığın katılımıyla güvenlik değerlendirmeleri yapıldığının ve gerekli önlemlerin alındığının açıklandığını hatırlatan Tok, bu açıklamadan kısa süre sonra 11 öğrencinin yaralandığı saldırının meydana geldiğine dikkat çekti.

Tok, kurumlar arasında imzalanan protokollerin sahada uygulanmadığı sürece yeterli olmayacağını belirterek, “Protokol imzalamak sorumluluğun yerine getirildiği anlamına gelmez. Protokol ancak sahada karşılığı varsa anlamlıdır. Altına kaç bakanın imza attığı değil, o imzaların kaç çocuğu koruyabildiği önemlidir. 7 imza attınız, 7 Bakanlık olarak kendi görev alanınızın hesabını verin” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN ÖNLÜĞÜNÜ YERE BIRAKTI

Basın açıklamasının ardından elindeki öğretmen önlüğünü yere bırakan Baki Tok, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin kıyafetleri yerine okulların güvenliği ve eğitimde yaşanan sorunlara odaklanması gerektiğini söyledi.

Isparta’daki ikili eğitim uygulamasına da değinen Tok, kentte sekiz okulda ikili eğitim yapıldığını belirterek bu okullara ilişkin ihalelerin neden yıllardır gerçekleştirilmediğini sordu.

Tok, “Bir aydır Milli Eğitim Bakanı öğretmenin önlüğüyle uğraşıyor. Bırakın önlüğü, çocuklarımızı koruyun. Kalabalık sınıfların sorunlarını çözün. Isparta’da 8 tane okul ikili eğitim var. Neden bunların ihaleleri yapılmıyor yıllardır? Derdiniz bir tek önlük mü?” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI KORUYUN

Öğretmen ve öğrencilerin kıyafetleri üzerinden yürütülen tartışmalar yerine eğitim ortamlarının güvenli hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Tok, yetkililere sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

Tok, açıklamasında, “Biz işimizi yaparız, siz sorumluluklarınızı yerine getirin. Yapamıyorsanız da bir an önce bırakın, gidin” ifadelerini kullandı.

Eğitim-İş üyeleri, öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin güvenliği sağlanıncaya kadar konuyu gündemde tutacaklarını açıkladı. Eylemler kapsamında üç gün boyunca siyah kıyafet ve kokartlarla çeşitli etkinliklerin sürdürüleceği belirtildi.

Muhabir: Nurgül Hancı