Isparta'da gelir vergisi rekortmenleri açıklandı
Isparta'da gelir vergisi rekortmenleri açıklandı
İçeriği Görüntüle

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde 24 Eylül'de saat 10.40'ta 5,4 büyüklüğünde, yerin 7 kilometre derinliğinde bir deprem meydana geldi ve sarsıntı Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman ile Malatya'da da hissedildi.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Pamukkale Fayı'nın 6,5 ile 7 arasında deprem üretme potansiyeli taşıdığını ve Buldan, Karahayıt, Pamukkale ile Denizli hattının risk altında olduğunu savundu.

Bozova Fayı, 2026 yılında güncellenen Türkiye Diri Fay Haritası'nda 55 kilometre uzunluğunda sağ yanal doğrultu atımlı diri fay olarak tanımlandı.

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde 24 Eylül'de meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un bölgedeki faylara ilişkin daha önce yaptığı değerlendirmeler yeniden gündeme geldi. Üşümezsoy, geçmişte dikkat çektiği deprem bölgelerini sıralarken bundan sonraki süreçte risk taşıdığını düşündüğü faylardan birinin Pamukkale Fayı olduğunu söyledi. Fayın yaklaşık 6,5 ile 7 arasında deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu savunan Üşümezsoy; Buldan, Karahayıt, Pamukkale ve Denizli hattına dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi