20-27 Ağustos 2026 tarihleri arasında Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenen U15 ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası, Avrupa’nın genç haltercilerini bir araya getirdi. Şampiyonada Türkiye’yi ve Isparta’yı temsil eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Mücahit Samed Akbulut da podyuma çıktı.
U15 +85 kilo kategorisinde mücadele eden milli sporcu, koparma müsabakasında 122 kiloluk kaldırış gerçekleştirdi. Bu dereceyle Avrupa ikinciliğini elde eden Akbulut, gümüş madalyanın sahibi oldu.
Müsabakanın toplam derecesinde de başarılı bir performans ortaya koyan Akbulut, 268 kiloluk toplamıyla Avrupa üçüncüsü oldu. Milli halterci böylece şampiyonayı biri gümüş, diğeri bronz olmak üzere 2 madalyayla tamamladı.
ISPARTA’NIN GURURU OLDU
Genç yaşına rağmen Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği derecelerle dikkat çeken Mücahit Samed Akbulut’un başarısı, Isparta’da da gururla karşılandı. Akbulut’un elde ettiği dereceler, kentte genç sporculara yönelik çalışmaların ve halter branşındaki altyapının önemini bir kez daha ortaya koydu.
Akbulut’un başarısında antrenörü Gamze Türkcephe’nin de önemli katkısı bulunuyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, milli sporcunun yanı sıra hazırlık sürecinde emeği bulunan İl Müdürlüğü Halter Antrenörü Gamze Türkcephe de tebrik edildi.
Mücahit Samed Akbulut’un önümüzdeki dönemde ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Türkiye ve Isparta’yı temsil etmeye devam etmesi bekleniyor.




