Yunus Karabulut ve Beyaz Liste ekibi, Isparta-Atabey-İslamköy hattında Ertokuş Bey, Süleyman Demirel Anıt Mezarı ve Şevket Demirel’in kabriniziyaret etti

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Yunus Karabulut ve Beyaz Liste ekibi, Isparta’nın 800 yıllık eğitim, devlet ve kalkınma hafızasında önemli yeri bulunan Isparta-Atabey-İslamköy hattında yoğun katılımlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi.

Program kapsamında Atabey Ertokuş Medresesi’nde bulunan Ertokuş Bey Türbesi ziyaret edilirken, ardından 9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel’in Anıt Mezarı ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Onursal Başkanı İş İnsanı Merhum Şevket Demirel’in kabri ziyaret edildi.

İHH ISPARTA KADIN KOLLARI’NDA GÖREV DEĞİŞİMİ
İHH ISPARTA KADIN KOLLARI’NDA GÖREV DEĞİŞİMİ
İçeriği Görüntüle

Beyaz Liste ekibi, ziyaretlerin ardından Isparta’nın Eğirdir ilçesine geçerek Akpınar Teras’ta bir araya geldi.

Ertokuş Medresesi’nde tarih ve eğitim vurgusu

Programın ilk durağı olan Ertokuş Medresesi’nde yapılan dua sonrasında bir açıklama yapan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Yunus Karabulut, uzun süredir Isparta Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirterek, sahaya erken çıktıklarını ve ekip olarak binlerce üyeyi ziyaret ettiklerini ifade etti. Açıklamasında, üyelerin ihtiyaçlarını, beklentilerini ve Isparta adına taleplerini dinlediklerini belirten Karabulut, geçen süreçte verimli bir seçim çalışması gerçekleştirdiklerini vurgulandı.

Seçimlerde sona yaklaşıldığına dikkat çeken Karabulut, Isparta’nın tarihi açısından önemli bir yere sahip olan Isparta-Atabey-İslamköy rotasında program gerçekleştirilmesinin nedeninin bu hattın kentin 800 yıllık eğitim, devlet ve kalkınma hafızasının önemli değerlerini barındırması olduğunu belirtti.

Ertokuş Medresesi’nin Isparta’nın tarihsel gelişimindeki önemine dikkat çeken Karabulut “Ertokuş Bey Antalya ve civarının Selçuklu topraklarına katılmasında rolü olan önemli komutanlarımızdan biridir. Ertokuş Bey Alanya bölgesinde limanların ele geçirilmesiyle bölgemizin ticaretinin Avrupa’ya ve Afrika’ya açılmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Isparta Bölgemizde de Ertokuş Medresesi’nin yanında Uluborlu DadilKöyünde yaptırdığı Kervansaray ile bölgenin ticari hayatı açısından önemli katkılar sağlamıştır.” dedi.

1224 yılında Selçuklu Uç Kumandanı Ertokuş tarafından yaptırılan Ertokuş Medresesi’nin 800 yıl boyunca eğitim ve kültür merkezi olarak hizmet verdiğini hatırlatan Karabulut,medresenin bölgenin tarih boyunca yalnızca bir tarım merkezi olmadığını, aynı zamanda önemli bir eğitim ve ilim merkezi olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Karabulut, Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine az bir süre kala tarih büyüğü Ertokuş Bey’in yaptırdığı medresenin önünde şükran ve dualarla rahmet dileklerini iletmek istediklerini belirterek, “Isparta’nın 800 yıllık eğitim, devlet ve kalkınma hafızası olarak değerlendirilen Isparta-Atabey-İslamköy hattından tarihimize duyduğumuz minnet duygumuzu bir kez daha dile getirmek istedik.” şeklinde konuştu.

Süleyman Demirel’in siyasi ve kalkınma mirasına vurgu

Programın ikinci durağında Beyaz Liste Ekibi 9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel’in anıt mezarınıziyaret etti. ITSO başkan adayı Yunus Karabulut burada yaptığı açıklamada, Demirel’in Türkiye Cumhuriyeti’nin anlamını ve kıymetini gösteren önemli şahsiyetlerden biri olduğu dile getirdi.

1 Kasım 1924’te Atabey’e bağlı İslamköy’de doğan Süleyman Demirel’in bir köylü çocuğunun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına kadar yükselebileceğini tüm millete gösterdiği ifade eden Karabulut, Demirel’in 1955 yılında DSİ Genel Müdürü olduğunu, baraj, sulama ve elektrifikasyon çalışmalarıyla Türkiye’nin gelişiminde önemli roller üstlendiğini dile getirdi.

Süleyman Demirel’in yedi kez hükümet kurduğunu ve 1965 yılında ilk kez başbakan olduğunda 40 yaşında Türkiye’nin en genç başbakanlarından biri olduğunu belirten Karabulut, yaklaşık 12 yıl başbakanlık yaptıktan sonra 9. Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığını hatırlattı.

Demirel’in DSİ döneminden başlayarak baraj, sulama, hidroelektrik ve elektrikleşme politikalarının sembol isimlerinden biri olduğunu belirten Karabulut, siyasette kalkınmayı yol, baraj, enerji, sulama, sanayi ve altyapı yatırımlarıyla birlikte ele aldığını vurguladı.

“Demirel’in gözünde Isparta, yalnızca doğduğu yer değil, aynı zamanda siyasi temsil alanıdır. 1965 yılında Isparta milletvekili seçildi ve sonraki dönemlerde de Isparta milletvekilliğini sürdürdü. Isparta ile bağını hiç koparmadı. Vefatından sonra da kabrinin Isparta’da olması bu anlamda önemlidir. Bugün Isparta açısından Demirel’in mirası yalnızca siyasi değil; kalkınma, eğitim ve devlet yatırımı hafızası olarak da değerlendirilebilir” diyen Karabulut, Demirel’in siyasi ağırlığının Isparta’nın üniversite, sağlık, ulaşım, enerji ve kamu yatırımları bakımından gelişmesinde etkili olduğunu belirtti.

Şevket Demirel’in sanayileşme mirasına dikkat çekildi.

Beyaz Liste Ekibi Programın üçüncü durağında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Onursal Başkanı ve iş insanı Merhum Şevket Demirel’in kabrini ziyaret etti.

Burada yaptığı açıklamada Şevket Demirel’in 1926-2016 yılları arasında yaşadığını ve Isparta’nın sanayileşme tarihinin önemli aktörlerinden biri olduğunu ifade eden Karabulut, Demirel’in Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1962-1965 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı, 1984-2016 yılları arasında ise Meclis Başkanı olarak görev yaptığını belirtti.

Şevket Demirel’in uzun yıllar Isparta iş dünyasının en etkili isimlerinden biri olduğunu ifade en Karabulut, Şevket Demirel’in yalnızca bir sanayici değil, Isparta özel sektörünün kurumsallaşmasında rol alan bir iş dünyası önderi olduğu ifade etti.

Karabulut açıklamasında Şevket Demirel’in Isparta’nın ticaretten sanayiye geçişinde önemli katkılarının bulunduğunu belirtirken; Süleyman Demirel ile Şevket Demirel’in Isparta’nın kalkınma hafızasında farklı ancak birbirini tamamlayan iki yönü temsil ettiğini sözlerine ekledi.

“Süleyman Demirel Isparta’nın devlet ve siyaset üzerinden kalkınma hafızasını, Şevket Demirel ise özel sektör ve sanayi üzerinden ilimizin kalkınma hafızasını temsil etmektedir.” diyen Karabulut, Beyaz Liste ekibi olarak 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Onursal Başkanı Şevket Demirel’i dualarla rahmetle andıklarını belirterek programa katılan Beyaz Liste ekibine, misafirlere ve basın mensuplarına teşekkür etti.

E397B6Bc 8A20 40Ef A190 936Ee375D1A025230165 01B1 436E 83F2 9F5C72E016748Ea9D015 8E28 4092 8005 B2E67295502C

Kaynak: Haber Bülteni