Isparta’nın hızla gelişen mahallelerinden biri olan Çünür’de son yıllarda büyük bir değişim yaşanıyor. Mahalle Muhtarı Hasan Derebek, yaptığı değerlendirmede, Çünür mahallesinin sorularının birer birer çözüldüğünü dile getirdi. Derebek, mahallelinin taleplerini yerine getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

HER YERE KİLİT TAŞI, 60 BİN METREKARE PARK

Göreve ilk geldiği dönemde mahallede büyük eksiklikler olduğunu dile getiren Çünür Mahalle Muhtarı Hasan Derebek, “İlk seçildiğimizde mahallemizin birçok sokağında kilit taşı ya eksikti ya da yarım kalmıştı. Parklarımız ya çok eskiydi ya da hiç yoktu. Bugün geldiğimiz noktada mahallemizin tamamı kilit parke taşı ile döşendi. Ayrıca 60 bin metrekarenin üzerinde yeşil alan ve park kazandırdık.” dedi

ATM SAYISI YETERSİZ

Yaklaşık 30 bin nüfusa sahip Çünür Mahallesi’nde sadece bir adet ATM olduğunu belirten Derebek, “Ziraat Bankası'nın mahalleye bir ATM’sini kazandırdık ama mahallemiz için bu yetersiz. Sonuçta herkes Ziraat Bankası müşterisi değil. Diğer özel bankalara da başvurduk ancak maalesef geri dönüş alamadık. Tekrar çağrımızı yineliyoruz: Mahallemize diğer bankalardan da ATM gelmeli.” Dedi.

Isparta’da Bazı Bölgelerde 15 Ekim’de Elektrik Kesintisi Yapılacak
Isparta’da Bazı Bölgelerde 15 Ekim’de Elektrik Kesintisi Yapılacak
İçeriği Görüntüle

KAPALI PAZAR YERİ, VEZNE HİZMETİ AYAĞIMIZA GELDİ

Konuşmasına şu şekilde devam eden Derebek, “Çünür’e kazandırılan bir diğer önemli hizmet ise kapalı Pazar yeri oldu. Daha önce kış aylarında yağmurda, çamurda pazara gitmek büyük sıkıntıydı. Kapalı Pazar yeri yapıldıktan sonra vatandaşımız rahat rahat alışverişini yapabiliyor. Bunun yanında muhtarlık binasının yanına Isparta belediyesine ait vezne de açıldı. Vatandaşlarımız su faturası, temizlik vergisi gibi işlemler için çarşıya gitmek zorunda kalmıyor.” Dedi.

SAĞLIK OCAĞI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Mahallede sağlık ocağının eksikliğini ifade eden Derebek, “Belediyemiz, sağlık müdürlüğüne yer tahsisi yaptı. Sağlık ocağı henüz yatırım programına alınmadı ama İl Sağlık Müdürlüğümüz bu konu ile alakalı çalışmalarına devam ediyor. Bizler de yatırım programına alınması için mücadelemizi sürdürüyoruz.

Aynı şekilde okul eksikliğimiz var. Sınıflar 40 kişiyi geçti. Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve milletvekillerimize konuyla alakalı bilgilendirme müracaatımızı yaptık. İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Milletvekillerimiz konunun takipçisi olacaklarını, somut sonuçlara ulaşabilmek için gerekli çalışmaların devam ettiğini belirttiler

Öte yandan gençlerin ve spor yapmak isteyen mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda kapalı spor salonu için de çalışmalar başlatılacak yakında. Gençlik Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu yatırım için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

ÇÜNÜR TEPESİ ŞAHESER OLACAK

Derebek, “Mahallenin en dikkat çeken yatırımlarından biri ise Çünür Tepesi projesi. Isparta Belediyesi 133 bin metrekarelik alanın tapusunu aldı. 225 bin metrekarelik büyük bir proje hazırlandı. Yürüyüş yolları, dağ kızağı, piknik alanları, ticari alanlar olacak. Şu anda yol genişletme ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Bu proje tamamlandığında adeta bir şaheser ortaya çıkacak. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen olmak üzere tüm ekiplere mahallemiz adına teşekkür ediyorum.”

ÇÜNÜR TEPESİ’NE 3 YILDIZLI OTEL MÜJDESİ

Çünür Tepesi’nin eteğinde şehir manzaralı bir bölgeye, SDÜ Hastanesi’ne gelen hasta yakınları için 3 yıldızlı otel yapılacağı bilgisini de paylaşan Derebek, “Sayın Başkanımız bu projeyi daha önce kamuoyuyla paylaşmıştı. Hem hasta yakınları hem de şehir dışından gelenler için büyük bir ihtiyaç karşılanmış olacak” dedi.

MAHALLEMİZ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Muhtar Hasan Derebek, “Mahallemiz hızla büyüyor, gelişiyor. İhtiyaçlarımız da bu büyümeye paralel artıyor. Biz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın isteği neyse, o yönde mücadele ediyoruz” dedi.

Muhabir: Nurgül Hancı