“20. Yüzyıldan 21. Yüzyıla Isparta’daki  Müzik Kültürüne Bakış” Söyleşisi
“20. Yüzyıldan 21. Yüzyıla Isparta’daki Müzik Kültürüne Bakış” Söyleşisi
İçeriği Görüntüle

Isparta’nın en büyük sorunlarından birisinin de eyleme geçememek olduğuna değinen Isparta Mimarlar Odası Başkanı Yüksek Mimar Caner Ataseven, “ne kadar kurultay ve çalıştay yapsak da sonunda eyleme geçemiyoruz. Bu Isparta için büyük bir sorundur” dedi.

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Yüksek Mimar Caner Ataseven, “Isparta’da halkın çoğunluğu riski binalarda yaşıyor. Deprem olduğun günden sonra Isparta’da ne su sorunu ne de trafik sorunu konuşulacak. Ne etrafımızda olan savaş ne de ülke gündemi konuşacağız. Tek sorunumuz, tek gündemimiz; deprem ve deprem enkazından nasıl kalkacağımız olacak.

ASIL SORUN EYLEME GEÇEMEMEK

Türkiye’de olduğu gibi Isparta’nın ana sorunlarından birisi su sorunudur. Eğirdir Gölü'nün durumu ortada. Yakında içecek su bulamayacağız. Bu sene meyve ağaçlarına su vermiyorlar. Mimarlar olarak bununla ilgili komite toplantısı yaptık. Ama ülke olarak sıkıntımız her şey kağıtla kalıyor, eyleme dökülmüyor. Bizler çok çalıştaylar yaparız. Çalıştayı da çok severiz. Çayımızı içeriz, kurabiye yeriz ve dağılırız, sonrası yok. Herhangi bir icraate geçmeyiz.

OBRUK TEHLİKESİ DE SORUNLARIMIZ ARASINDA

Isparta’da da obruk tehlikesi görüldüğüne işaret eden Mimarlar Odası Isparta Temsilciliği Başkanı Caner Ataseven, “jeoloji mühendisi, danışmanından aldığım bilgiye göre Isparta’nın bazı bölgelerinde boşalması oluşuyormuş. Bu da obruk tehlikesini ortaya çıkarıyor. Bu bahsettiğimiz obruklar merkezde yok ama ilçelerimizde var. Bugün var olan bir köy obruk nedeni ile yerin 50 metre altına göçebilir ve bunun en kötü yanı, obruğa karşı hiçbir önlem alamayız.

MİLLİ EĞİTİM VE EMNİYET DÖNÜŞÜMÜNÜ TAMAMLADI

Deprem konusunda en bilinçli kurumlarımızın başında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü geliyor. Emniyet müdürlüğü hazırlıklarını yıllar önce bitirdi, Depreme dayanıksız bir tane binası kalmadı. Hepsini ya yıktı ya da güçlendirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü de aynı durumda. Okullarımızda yıllardır çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu konuda kendilerini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Muhabir: Nazlı Nur Çınardal