İŞTE DETAYLAR....
Türkiye'yi yasa boğan Narin Güran cinayetinde yeni gelişmeler yaşandı. 19 gün sonra bir dere yatağında bulunan küçük kızın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi sayısı 22'ye ulaştı.
Narin Güran’ın cesedi, 19 gün boyunca kayıp olduktan sonra bir dere yatağında bulundu. Cinayetle ilgili olarak 8 yeni kişi daha gözaltına alındı, tutuklu sayısı 10'a yükseldi. Ancak zanlıların ifadeleri, cinayeti çözmekte yetersiz kaldı. Hiçbir zanlı suçu kabul etmedi ve Narin’in ölümüne dair bilgi vermedi. Savcıya göre, amca Salim Güran cinayeti işledi, anne Yüksel, kardeş Enes ve Nevzat Bahtiyar ise suça iştirak ettiler. Diğer zanlılar suçun izlerini silmeye çalıştı.
Tutuklamalar ve Zanlıların Sınıflandırılması
Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak savcılık, olaya karışan zanlıları üç farklı grup altında değerlendirdi. Birinci grupta, cinayeti işlediği düşünülen amca Salim Güran yer alıyor. İkinci grupta ise anne Yüksel Güran, kardeş Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar, “kasten öldürmeye iştirak” suçlamasıyla tutuklandı. Üçüncü grup ise suç delillerini yok etmeye çalıştığı düşünülen amcalar Fuat ve Kurtuluş Güran, kuzenler ve işçilerden oluşuyor.
Cinayet ve Soruşturmanın Gelişimi
Cinayet şeması giderek netleşiyor. Amca Salim Güran, cinayetin baş faili olarak gösterilirken, olayın ardındaki diğer isimler suça iştirak ve delilleri yok etme suçlamalarıyla karşı karşıya. Narin Güran’ın ölümüyle ilgili detaylar, soruşturma ilerledikçe daha da derinleşiyor. Amca Salim Güran, mahkemede verdiği ifadede suçlamaları reddetti ve Nevzat Bahtiyar’ın kendisi hakkında yalan söylediğini iddia etti.
Amca Salim Güran’ın İfadesi ve Savunması
Amca Salim Güran, cinayet günü Nevzat Bahtiyar ile herhangi bir görüşme yapmadığını, sadece işçi R.A. ile tarla sulama işlerini konuştuğunu söyledi. Suç delillerini yok etmediğini ve olay günü hiçbir şekilde yeğeni Narin’i öldürmediğini belirtti. Ayrıca, hayat kadınlarıyla olan görüşmelerini gizlemek amacıyla telefonundaki dijital verileri sildiğini kabul etti.
Ağabey Enes Güran ve Annenin İfadeleri
Ağabey Enes Güran, Narin’in kaybolduğu gün öğleden sonra uyuduğunu, kardeşini çok sevdiğini ve olayların üzüntüsü nedeniyle kendisine zarar verdiğini ifade etti. Anne Yüksel Güran ise, savcı tarafından amca Salim Güran ile ilişki yaşadığına dair sorulan soruları reddetti ve böyle bir ilişkinin mümkün olmadığını söyledi. Narin’in kaybolduğunu eşine bildirmemesiyle ilgili soruya ise, eşinin telaşlanıp kaza yapmaması için bu durumu gizlediğini ifade etti.