AK Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun’un Ankara’daki girişimleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya’nın hazırladığı yatırım dosyaları ve projelerle birleşince Isparta peş peşe önemli spor yatırımlarına kavuşmaya başladı.
Kentte mevcut spor tesislerinin yenilenmesinin yanı sıra, modern standartlarda yeni tesislerin de hayata geçirilmesiyle Isparta’nın spor altyapısının önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde güçlenmesi bekleniyor.
6 MART YENİDEN YÜKSELİYOR
Bu dönüşümün en önemli ayaklarından biri 6 Mart Spor Salonu oldu. Depreme dayanıksız olduğu belirlenen eski salonun yıkılmasının ardından yeni spor salonunun yapımına başlandı.
1.453 seyirci kapasiteli olarak inşa edilen yeni salonun çalışmalarında önemli ilerleme kaydedildi. tesisin yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği biliniyor. Yeni projede yalnızca müsabaka salonu değil, bodrum katta dört ayrı spor salonu da yer alacak. Yeni salonun tamamlanmasıyla basketbol, voleybol, hentbol başta olmak üzere çok sayıda branş için daha modern ve kullanışlı bir tesis Isparta’nın hizmetine girmiş olacak.
ATATÜRK STADYUMU TARİHİNİN EN BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜNÜ YAŞIYOR
Isparta’nın spor yatırımları açısından en dikkat çekici projelerinden biri ise Atatürk Stadyumu oldu. Uzun yıllardır Isparta’nın futbol ve atletizm faaliyetlerinin merkezi olan stadyumun eski tribünlerinin yıkım süreci başladı. Yeni stadyumun mevcut yerinde, modern standartlarda yeniden inşa edilmesi planlanıyor.
AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, daha önce yaptığı açıklamalarda stadyumun yalnızca futbol karşılaşmalarının oynanacağı bir tesis olmayacağını, fitness alanları, çok amaçlı spor salonları ve sosyal alanlarıyla modern bir spor kompleksi şeklinde tasarlanacağını açıklamıştı. Gökgöz’ün girişimleriyle Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile yapılan çalışmalar sonucunda projenin önünün açılması, Isparta açısından önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor.
TAHSİN BİLGİNER HAVUZU DA YENİLENECEK
Isparta’nın önemli spor tesislerinden Tahsin Bilginer Yüzme Havuzu da yenileme kapsamına alındı. Yıllardır yüzme branşına hizmet veren tesisin yıkılarak günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir yüzme tesisine dönüştürülmesi planlanıyor. Tahsin Bilginer Yüzme Havuzu, geçmişte yüzme başta olmak üzere farklı spor faaliyetlerine ev sahipliği yapan önemli tesislerden biriydi.
ANKARA’DA ISPARTA İÇİN MÜCADELE
Isparta’daki yatırımların arkasında ise Ankara ile Isparta arasında yürütülen yoğun bir yatırım trafiği bulunuyor. AK Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde Isparta’nın ihtiyaçlarını gündeme taşıyarak yeni tesislerin kente kazandırılması konusunda girişimlerini sürdürüyor.
Özellikle Milletvekili Gökgöz, spor yatırımları konusunda yaptığı açıklamalarda Isparta’nın spor altyapısının güçlendirilmesine yönelik projeleri kamuoyuyla paylaşırken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya da kentin ihtiyaçlarını belirleyen yatırım dosyalarının hazırlanması ve ilgili kurumlara sunulması noktasında çalışmalar yürütüyor. Gökgöz’ün Haziran ayında yaptığı değerlendirmelerde Atatürk Stadyumu, Tahsin Bilginer Yüzme Havuzu ve yeni spor tesisleri konusunda çalışmaların sürdüğü belirtilmişti.
SPORDA YENİ DÖNEM
6 Mart Spor Salonu’nun yeniden yapılması, Atatürk Stadyumu’nun baştan aşağı yenilenmesi ve Tahsin Bilginer Yüzme Havuzu’nun modern bir tesise dönüştürülmesinin yanı sıra kent genelinde farklı spor yatırımları da devam ediyor. Nitekim Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2026 yılı yatırım programında 6 Mart Spor Salonu yapım işi gibi önemli projeler bulunuyor.
BİRKAÇ MİLYAR LİRALIK SPOR YATIRIMI
Söz konusu projelerin tamamının hayata geçmesiyle birlikte Isparta’nın spor altyapısına birkaç milyar liralık yatırım yapılması bekleniyor. Kesin yatırım bedellerinin projelerin ihale ve sözleşme süreçlerinin tamamlanmasıyla netleşmesi beklenirken, ortaya çıkacak toplam rakamın Isparta açısından son yılların en büyük spor yatırımlarından biri olması öngörülüyor.
SPOR CAMİASINDA DA YATIRIMLAR BÜYÜK MEMNUNİYETLE KARŞILANIYOR
Isparta artık eskiyen spor tesislerini onaran değil, yeni nesil spor tesisleri inşa eden bir şehir olma yolunda ilerliyor. Bu süreçte Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun’un Bakanlık nezdindeki girişimleri, Murat Çağrı Kaya’nın yatırım dosyaları ve hükümetin Isparta’ya yönelik yatırım desteği, kentin spor geleceğinin yeniden şekillenmesinde belirleyici rol oynuyor.





