Isparta Barosu’nun 34. Olağan Genel Kurul Toplantısı ve baro organları seçimleri ekim ayında gerçekleştirilecek. Mevcut Baro Başkanı Av. Fatih Semiz’in yeniden aday olduğu seçimde rakip aday bulunmuyor.

Isparta Barosu’nun 34. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ilk oturumu 3 Ekim 2026 Cumartesi günü saat 12.00’de, baro organları seçimleri ise 4 Ekim 2026 Pazar günü saat 09.00’da gerçekleştirilecek.

RAKİP ISPARTA’YA GELECEK Mİ?
RAKİP ISPARTA’YA GELECEK Mİ?
İçeriği Görüntüle

Genel kurulun ilk toplantısında yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde ise ikinci toplantı 10 Ekim Cumartesi günü, baro organları seçimleri de 11 Ekim Pazar günü yapılacak.

SEMİZ YENİDEN ADAY

Baro seçimlerinde mevcut başkan Av. Fatih Semiz yeniden başkanlık için adaylığını koydu. Semiz, 6 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen seçimde 325 oy alarak Isparta Barosu Başkanı seçilmişti. İkinci dönem için yeniden aday olan Semiz’in karşısında şu ana kadar herhangi bir rakip aday çıkmadı. Bu nedenle seçime rakipsiz girmesi beklenen Fatih Semiz’in, meslektaşlarının oylarıyla yeniden başkan seçilerek güven tazelemesi bekleniyor. Semiz’in yeniden başkan seçilmesi halinde Isparta Barosu’ndaki görevine ikinci dönemde devam etmesi öngörülüyor.

ISPARTA BAROSU’NDA GENEL KURUL VE SEÇİM HEYECANI

Isparta Barosu’nun 34. Olağan Genel Kurul Toplantısı ile baro organlarının seçim tarihleri belli oldu. Genel kurulun ilk toplantısı 3 Ekim 2026 Cumartesi günü, baro organları seçimleri ise 4 Ekim 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Isparta Barosu tarafından yapılan duyuruya göre, 34. Olağan Genel Kurul Toplantısı 3 Ekim 2026 Cumartesi günü saat 12.00’de Isparta Belediyesi Kültür Merkezi Gül Büyük Salon’da yapılacak. Genel kurul kapsamında Baro Organları Seçimi ise 4 Ekim 2026 Pazar günü saat 09.00’da aynı salonda gerçekleştirilecek.

ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAZSA İKİNCİ TOPLANTI YAPILACAK

İlk toplantıda gerekli çoğunluğun sağlanamaması durumunda ise genel kurul ve seçimler bir hafta sonraya ertelenecek. Bu durumda ikinci toplantı 10 Ekim 2026 Cumartesi günü saat 12.00’de Isparta Belediyesi Kültür Merkezi Gül Büyük Salon’da yapılacak. Baro organları seçimleri ise 11 Ekim 2026 Pazar günü saat 09.00’da, Isparta Belediyesi Kültür Merkezi Elma Salonu’nda gerçekleştirilecek. Seçimler, aynı gündem doğrultusunda yapılacak.

AVUKATLARA MAZERET UYARISI

Isparta Barosu yönetimi, genel kurul ve seçimlere katılamayacak meslektaşlarını da uyardı. Yapılan açıklamada, katılım sağlayamayacak avukatların haklı mazeretlerini seçim öncesinde yazılı olarak Baro Başkanlığı’na bildirmeleri istendi. Açıklamada, bu bildirimin seçim kurulu tarafından uygulanabilecek para cezalarıyla karşılaşılmaması açısından önem taşıdığı vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi