Deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle geçtiğimiz yaz döneminde olumsuz rapor verilen ve bu nedenle eğitim-öğretime Hızırbey Ortaokulu'nda devam etmek zorunda kalan Naşide Halil Gelendost İlkokulu’nda süreç tamamlandı. Okulun tadilatının ve gerekli prosedürlerinin bitirildiği, öğrencilerin ikinci dönemde yeniden kendi okullarında ders başı yapacağı öğrenildi.
Isparta'da merkezde bulunan Naşide Halil Gelendost İlkokulu, yapılan teknik incelemeler sonucunda depreme dayanıksız bulunarak boşaltılmıştı. Okulda eğitim gören yaklaşık bin öğrenci, geçici olarak Hızırbey Ortaokulu'na taşındı. Hızırbey Ortaokulu'nda hali hazırda yaklaşık 900 öğrencinin eğitim gördüğü biliniyordu. Günde 2 bine yakın öğrenci aynı fiziki binada eğitim görüyordu. AK Parti Isparta İl Başkanı Furkan Cem Er, önceki gün sosyal medya üzerinden yayın yapan Labirent Programında bu müjdeyi Ispartalılarla paylaştı. Gazeteci Muhammed Uslu’nun hazırlayıp sunduğu programda konuşan Er, her iki okulun öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerine ikinci dönem müjdesini verdi. Müjde, AK Parti Isparta İl Başkanı Furkan Cem Er tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Er, yaptığı açıklamada, okulda yürütülen çalışmaların tamamlandığını ve öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitimlerine kendi okullarında devam edeceğini belirtti.
YÜZLERCE ÖĞRENCİYİ VE VELİYİ ETKİLEYEN SÜREÇ SONLANIYOR
Okulun deprem yönetmeliğine uygun olmadığı yönündeki tespit sonrası verilen taşınma kararı, hem öğrencileri hem velileri hem de öğretmenleri ciddi şekilde etkilemişti. Geçici olarak Hızırbey Ortaokulu’na taşınan yüzlerce öğrenci, yeni ortam ve yoğunluk nedeniyle çeşitli zorluklar yaşamış; konu yerel gündemden çıkarak Türkiye gündemine kadar taşınmıştı. Süreç boyunca farklı siyasi yorumlar ve tartışmalar yaşanmış, konu polemiklere konu olmuştu.
İKİNCİ DÖNEM NORMAL DÜZEN BAŞLIYOR
Tadilat ve güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, ikinci dönemin başlamasıyla öğrencilerin yeniden kendi okullarına döneceği açıklandı. Veliler ve öğretmenler, eğitim ortamının normale dönmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, okulun artık deprem yönetmeliğine uygun ve güvenli bir şekilde hizmet verecek olması da önemli bir rahatlama yarattı. Yetkililer, öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamında öğrenimlerine devam edebilmesi için gerekli tüm kontrollerin yapıldığını vurguladı.





