Okul kantinlerinde yeni dönem! Sinan Aydın: ''Çocuklarımızın ne yediğini bilmeliyiz''

Okul kantinlerinde yeni dönem başladı. Milli Eğitim, Sağlık ile Tarım ve Orman Bakanlıklarının düzenlemeleri kapsamında cips, asitli içecek ve şekerleme gibi ürünlere yönelik yasakların yanı sıra tostlarda eritme peynir kullanımı da yasaklandı. Tostlarda en az 20 gram peynir kullanılması zorunlu hale getirildi.

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın, yasaklanan ürünlerin Isparta’daki okul kantinlerinde zaten satılmadığını belirterek, “Kantinci esnafımız kendi çocuğuna yedirmediği ürünü öğrencilerimize de satmaz” dedi.

“SIKINTIYI KANTİNCİ ESNAFI ÇEKİYOR”

Okul logolu ürünlerin yaygınlaşması gerektiğini belirten Aydın, “Tedarikçiler bu konuda taşın altına elini koymadı. Sıkıntıyı kantinci esnafımız çekiyor. Buna rağmen kaliteli ürünleri mümkün olduğunca uygun fiyatlarla öğrencilerimize sunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Hayır Daha Eğitime Dönüştü: Yalvaç’ta Yeni Okul Açıldı
Bir Hayır Daha Eğitime Dönüştü: Yalvaç’ta Yeni Okul Açıldı
İçeriği Görüntüle

“OKUL DIŞINDAN YİYECEK GETİRİLMESİN”

Aydın, asıl sorunlardan birinin okul dışından kurye ve seyyar satıcılar aracılığıyla öğrencilere yiyecek ulaştırılması olduğunu söyledi.

“Bu durumda hem kantinci esnafımız mağdur oluyor hem de çocuklarımızın ne yediğini, ürünün hangi şartlarda hazırlandığını kontrol edemiyoruz” diyen Aydın, Valilik başkanlığında oluşturulan Okul Güvenliği Komisyonu’nda kendisinin de görev aldığını belirtti.

Aydın, “Bu dönem okul çevrelerinde seyyar satışlara ve kurye ile yiyecek getirilmesine karşı daha sıkı tedbir alınmasını istiyoruz. Önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği” dedi.

Sinan Aydın ayrıca desteklerinden dolayı Isparta Valisi Abdullah Erin, İl Milli Eğitim Müdürü Recai Ocak, okul yöneticileri ve Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural’a teşekkür etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ