Yayla Mahallesi Muhtarı Mustafa Kemal Başaran, aynı zamanda Ali Usta Dondurmalarının sahibi olarak esnaflık ve muhtarlık görevlerini birlikte yürütüyor. Başaran, esnaflığın muhtarlık görevinde kendisine önemli avantajlar sağladığını belirterek, halkla iç içe olmanın mahalledeki sorunları daha yakından takip etmesine yardımcı olduğunu söyledi.
İşletmesinde ailesinin ve kardeşlerinin de kendisine destek olduğunu ifade eden Başaran, muhtarlık görevini öncelikli gördüğünü vurguladı.
Başaran, “halkımız beni seçti. Hiçbir zorluk yaşamıyorum. Yaklaşık 25 çalışanımız var. Aynı zamanda dört kardeşiz. Kardeşlerim, abilerim var. Bana destek oluyorlar” dedi.
Muhtarlık görevini büyük bir sorumluluk olarak gördüğünü dile getiren Başaran, esnaf olmasının vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olmasını sağladığını belirtti. Başaran, “Öncelikle muhtarlık işini önemsiyorum. Çünkü bir esnafın muhtar olması önemli. Halkla iç içeyiz. Muhtar demek devlet demektir” ifadelerini kullandı.
Isparta’ya çok sayıda gurbetçi ve turist geldiğine dikkat çeken Başaran, vatandaşların ihtiyaç duyduklarında muhtarlıklara yönlendirildiğini belirterek, “Buradaki komşular, hatta polis bile insanları ‘Muhtara sorun’ diye yönlendiriyor” diye konuştu. Esnaflık sayesinde vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olan Mustafa Kemal Başaran, ailesi ve çalışanlarının desteğiyle işletmesini sürdürürken, Yayla Mahallesi’ndeki muhtarlık görevini de öncelikli sorumluluğu olarak yerine getiriyor.





