Gazeteci Nevşin Mengü, CHP’nin son dönemde gündemde olan iddianame ve yargı süreci karşısındaki tutumunu değerlendirirken dikkat çekici uyarılarda bulundu. Mengü, partisinin söylem dilinin giderek hafiflemesinin ve konuyu “içi boş” diyerek geçiştirmeye çalışmasının siyasi açıdan riskli olabileceğini belirtti.
Mengü, özellikle CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın yaptığı basın toplantılarına değinerek, kamuoyunda viral olabilecek bazı çıkışların aslında siyasi ciddiyeti zedelediğini söyledi. Başarır’ın kameralara dosyaları göstererek “içi boş” demesini eleştiren Mengü, bu tarz çıkışların seçmen nezdinde yeterince ikna edici olmayabileceğine dikkat çekti.
“CHP mümkün olduğunca ‘Bu iddianamede hiçbir şey yok’ demeye çalışıyor” diyen Mengü, bunun stratejik bir hata olabileceğini ifade etti. Ona göre, iddiaların içeriğini küçümseyerek konuyu hafife almak yerine, dosyaları daha ayrıntılı ve hukuki zemine oturan bir dille ele almak gerekiyor. Mengü, “Ben CHP’nin yerinde olsam bu kadar hafif bir tutum sergilemem. Daha ciddi, daha kapsamlı bir yaklaşım şart. Böyle gayriciddi tavırlar kaybettirir” ifadelerini kullandı.
Gazeteci, siyasette algının en az gerçekler kadar belirleyici olduğunun altını çizerek, iddiaları küçümsemek yerine sistemli ve somut bir karşı söylem geliştirmenin önemine vurgu yaptı. Mengü’ye göre, “içi boş” diyerek dosyaları elinde sallamak, seçmene güven vermez ve muhalefetin elini zayıflatır.





